Urmărește emisiunea live


Cioloș, către Dragnea: Recunoașteți că nu mai controlați Guvernul

Fostul premier Dacian Cioloş afirmă că cine îl susţine politic pe Tudorel Toader trebuie să-şi asume ceea ce acesta prezintă public de la pupitrul de ministru al justiţiei. 

"Eu zic aşa, domnule Dragnea: ori spuneţi răspicat că domnul Toader a lansat o enormitate, care nu este susţinută de PSD - şi atunci trebuie să demisioneze, ori recunoaşteţi public că nu mai controlaţi Guvernul şi atunci colegii dumneavoastră de partid vor şti mai bine ce să facă. Dacă domnul Toader are legitimitate pentru că este susţinut politic, cine îl susţine trebuie să-şi asume ceea ce dumnealui prezintă public de la pupitrul de ministru", a scris Cioloş într-o postare pe pagina sa de Facebook. 

"Domnul Dragnea ne ceartă că ne-am grăbit să criticăm propunerile de modificare ale legilor justiţiei. Da, numai dumnealui a fost cel cumpătat... noi, toţi ceilalţi, în frunte cu preşedintele ţării, cu procurorul general, cu judecătorii, ne-am agitat copilăreşte, fără să înţelegem ordinea lucrurilor. Au fost enunţate câteva principii, spune dumnealui, nimic grav în asta, de ce atâta agitaţie, nu-i aşa?! Păi nu dumneavoastră, domnule Dragnea, i-aţi cerut ministrului Toader să vină mai repede cu pachetul pe Justiţie? Nu dumneavoastră spuneaţi în iarnă că nu ştiţi nimic despre Ordonanţa 13? Nu este acesta guvernul care implementează la literă programul PSD?", scrie Cioloş. 

În opinia fostului premier, se încearcă punerea justiţiei sub control politic. 

"Dacă vi se întâmplă să mai uitaţi, dumneavoastră vorbiţi în calitate de lider al Coaliţiei de guvernare, iar domnul Toader în calitate de ministru al Guvernului României. Repet: al Guvernului României - o ţară europeană, care respectă separarea puterilor în stat şi independenţa justiţiei. Un stat de drept. Dacă în iarnă nu s-ar fi "agitat" şi n-ar fi ieşit în stradă sute de mii de oameni, justiţia, lupta împotriva corupţiei ar fi fost schilodite. Acum, când încercaţi din nou să vulnerabilizaţi statul de drept, să puneţi justiţia sub control politic, nu vă aşteptaţi, bănuiesc, ca oamenii să stea liniştiţi la locurile lor - ca să parafrazez un citat celebru şi de tristă amintire - şi să vă primească propunerile cu aplauze?!", a mai postat Cioloş. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel