Cinema Studio se închide. Apel disperat către miniștri

Uniunea Cineaștilor din România anunță că din cauza legii privind interzicerea activităților cu public în clădirile cu "bulină roșie" a suspendat activitatea în cinematograful Studio din București.

În conformitate cu prevederile "Legii nr. 282/2015 pentru modificarea şi completarea OG nr. 20/1994 - măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente", conducerea Uniunii Cineaştilor din România a suspendat activităţile publice din cadrul cinematografului Studio din Bucureşti (B-dul Gen. Ghe. Magheru nr.29, sector 1), care se încadrează, prin raport de expertiză tehnică, în clasa I de risc seismic şi prezintă pericol public.

Amintim că administratorul principal al acestui cinematograf este Arhiva Naţională de Filme, Uniunea Cineaştilor din România fiind administrator secundar (locatar).

Conform prevederilor legii, la intrarea în cinematograful Studio va fi montată într-un loc de maximă vizibilitate, în cel mai scurt timp posibil, "bulina roşie" conţinând textul "Clădire expertizată tehnic încadrată în clasa I de risc seismic".

Uniunea Cineaştilor din România, membră a Alianţei Naţionale a Uniunilor de Creatori din România, va face toate demersurile necesare pentru reluarea activităţilor specifice în cinematograful Studio, cât mai curând posibil.

Apel către miniștri

Uniunea Cineaştilor din România face apel la Ministerul Culturii, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Afacerilor Externe să sprijine demararea imediată a lucrărilor de consolidare necesare, din fonduri naţionale şi din fonduri europene, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, cinematograful Studio să redevină spaţiul consacrat celor mai importante manifestări culturale cinematografice din ţara noastră, aşa cum a fost în ultimele decenii.

Uniunea Cineaştilor din România consideră că, în prezent, o parte însemnată din viaţa culturală a capitalei este paralizată astfel încât este imperios necesar ca Guvernul României să ia măsuri imediate şi energice pentru revenirea la o viaţă culturală normală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel