Cine sunt sataniștii care au incendiat biserica din Lunca Bradului

Două minore în vârstă de 14 ani din Târgu Mureş au fost identificate de poliţişti ca fiind principalele suspecte de producerea incendiului de la Biserica Ortodoxă din Lunca Bradului, izbucnit în data de 16 iulie, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean  Mureş.

IPJ Mureş precizează că împotriva celor două se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi profanarea lăcaşurilor sau obiectelor de cult.

"Pentru efectuarea cercetărilor, s-a constituit o echipă complexă, formată din poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş - specialişti de investigaţii criminale, ordine publică şi criminalişti. În urma cercetării la faţa locului s-a constatat că, în interiorul lăcaşului de cult, mai multe obiecte au suferit modificări, respectiv cruci şi o icoană au fost întoarse, o icoană spartă, băncile întoarse cu faţa în jos, iar pe podea se aflau fragmente din hârtie, cu diferite simboluri, pentagrame şi înscrisuri cu semnificaţie antireligioasă. În interiorul altarului au fost aprinse perdele, feţe de masă şi cărţi religioase. Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilit ulterior", precizează un comunicat de presă al IPJ Mureş.

Incendiul a afectat pereţii, mobilierul, icoanele şi cărţile sfinte şi a fost descoperit de turiştii care au încercat să viziteze biserica.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel