Cine este Veronica Cîrstoiu, judecătorul pentru care CSM a dat avizul de reținere

Secția pentru judecători a CSM a încuviințat, vineri, reținerea și arestarea judecătoarei Veronica Cîrstoiu de la Curtea de Apel București, după ce procurorii DNA au cerut CSM vineri, 9 august 2013, acest lucru. Magistratul este acuzat de luare de mită și trafic de influență, după ce ar fi primit bani pentru a da anumite soluții în diverse dosare.

În dosarul în care DNA a cerut reținerea și arestarea judecătorului Veronica Cîrstea a fost reținut și fiul judecătoarei, Florin Cergan, acuzat de complicitate la trafic de influență. Acesta a fost prins în flagrant de procurori în timp ce primea 50.000 de euro. Potrivit DNA, banii urmau să ajungă la Veronica Cîrstoiu, care, la rândul ei, ar fi trebuit să-i dea mai departe unui alt judecător.

Potrivit procurorilor, persoane interesate în soluţionarea favorabilă a unor dosare penale aflate pe rolul instanţelor de judecată au remis prin intermediar, în mai multe tranşe, sume de bani în cuantum de peste un milion de euro, "în scopul obţinerii unor soluţii favorabile în cauze penale".

 Judecătoarea Veronica Cirstoiu a mai fost urmărită penal anul trecut, alături de două colege de-ale sale, judecătoarele Liliana Bădescu și Dumitrița Piciarca. Cele trei au fost acuzate de abuz în serviciu și favorizarea infractorului, întrucât au dat o decizie într-unul din dosarele afaceristului Dinel Staicu, anulând o executare a unei pedepse de 7 ani de închisoare pentru prejudicierea BIR, pe motiv că în cauză a existat autoritate de lucru judecat, scrie Lumea Justiției.

Daniel Morar a criticat acea  sentință a  judecătoarelor de la CAB și a anunțat că se va cerceta felul în care s-a dat această soluție. Puse în scurt timp sub acuzare de abuz în serviciu și de favorizare a infractorului, cele trei judecătoare au fost scoase de sub urmărire penală peste câteva luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel