Cine a falsificat filmul tragediei de la Siutghiol? Ce riscă

Un copil a auzit pentru ultima oară: "Ajutor, nu mai rezist, ajutor!". A crezut că sunt ultimele cuvinte ale tatălui său. N-au fost. O dovedește drona ce a filmat primele momente după tragedia ce a luat viețile a patru salvatori. 

Un echipaj SMURD și-a găsit sfârșitul în apele reci ale Lacului Siutghiol. A doua zi, un film cutremurător ajunge în presă. Este transmis, în exclusivitate, de Digi 24.  Primele neconcordanțe au fost scrise în ziarul DC NEWS. 

ELICOPTER SMURD PRĂBUȘIT ÎN LACUL SIUTGHIOL. Semne de întrebare, după filmarea de la Digi 24

Recuperarea dronei, care a reușit să filmeze primele momente de la prăbușirea elicopterului SMURD elucidează multe aspecte din anchetă. Unul dintre aspecte este chiar filmulețul ce a ajuns în presă. Proprietarul dronei, Bogdan Dumitru, a spus că "Filmul este 'Pa'". Dacă pe filmul distribuit de Digi 24 se auzeau strigăte de ajutor, realitatea surprinsă de dronă este cu totul alta. 

Compararea imaginilor surprinse de dronă cu imaginile difuzate de către televiziunea menționată va deschide o altă pistă a procurorilor legată de difuzarea de informații false, cu bună știință în spațiul public. Fapta este prevăzută și pedepsită de Noul Cod Penal, care, în articolul 404 precizează: Comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani, scrie jurnalul.ro


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel