Cîmpeanu, anunț despre 55 de școli din România

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

55 de școli vor fi construite sau reabilitate în România.

Un număr de 55 de școli vor fi construite sau reabilitate în România, a anunțat, joi, 19 august, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după avizarea acordului de împrumut cu BIRD.

Sorin Cîmpeanu a spus, joi, după ședința de Guvern, că a fost discutat proiectul de lege privind avizarea acordului de împrumut cu Banca Internațională de Reconstrucție și Dezvoltare în valoare de 100 de milioane de euro.

Cu acești bani vor fi construite sau reabilitate 55 de școli.

„Proiectul de lege a vizat ratificarea acordului de împrumut (...) pentru construcția, în cea mai mare parte – 90% -, dar și reabilitare a unui număr de cel puțin 55 de școli în România”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Acesta a fost un proiect de lege inițiat în parteneriat de către Ministerul Finanțelor și Ministerul Educației.

Cum începe şcoala pe 13 septembrie, în clase sau online? Cîmpeanu, mesaj ferm: Aceasta este decizia!

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a spus, recent, în ce condiţii va începe şcoala pe 13 septembrie 2021. 

„Suntem în contact permanent şi cu Ministerul Sănătăţii, şi cu INSP, şi cu Valeriu Gheorghiţă coordonatorul campaniei de vaccinare. Avem în vedere o serie de măsuri care să facă sigure şcolile din România pentru că este inacceptabilă continuarea pierderii din acest sistem forţat de învăţământ online. Deci decizia la acest moment este: 13 septembrie, şcoală cu prezenţă fizică, pentru toţi elevii", a anunţat, duminică seara, în direct la B1TV, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Meditaţii gratuite în şcoli. Cîmpeanu: Este absolut obligatoriu să facem acest lucru

Invitat la DC News, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a anunţat un program prin care elevii vor putea beneficia de ore de meditaţii gratuite în şcoli.

„Un alt plan: suntem în negocieri cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Vrem să continuăm programul de ore de recuperare, programul naţional de ore remediale pe întreg parcursul anului şcolar 2021-2022. Pentru asta avem nevoie de resurse pentru plata profesorilor. Este absolut obligatoriu să continuăm acest proces de recuperare, ştiut fiind că - am responsabilitatea unui ministru – chiar şi aşa, derulându-se mult mai bine la anul decât s-a derulat anul acesta, nu vor putea fi recuperate toate pierderile prin acest program naţional”, a anunţat, săptămâna aceasta, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la DC News.

„Practic veţi acorda meditaţii gratuite în şcoală şi pentru asta aveţi nevoie de bani suplimentari ca să plătiţi profesorii. Înţeleg că e un sistem care se aplică şi în alte state europene”, a punctat Bogdan Chirieac.

„Acesta trebuie să fie coroborat cu o altă componentă, pentru că pierderile nu au fost doar în plan educaţional. Pierderi au fost şi în plan social, tulburări comportamentale, vedem din ce în ce mai frecvent. Şi atunci, un alt proiect este cel prin care dorim să angajăm, pe o perioadă de 24 de luni, un număr de o mie de consilieri care să fie capabili să acorde asistenţă psihopedagogică”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel