Cîmpeanu acuză CJSU Ilfov de încălcarea unui ordin, după închiderea școlilor din Afumați

Sorin Cimpeanu  Foto: Crisan Andreescu
Sorin Cimpeanu Foto: Crisan Andreescu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acuză Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov că a încălcat un ordin, după ce a decis închiderea unor școli din Afumați.

Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, 20 septembrie, pentru Mediafax, că decizia de închidere a unor școli din Afumați reprezintă „o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai spus că scenariul în baza căruia funcționează școala se stabilește în funcție de rata de infectare de vineri.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis duminică faptul că de luni se aprobă scenariul 2, respectiv participarea online a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special, la cursurile din 3 școli din Afumați: Școala Gimnazială nr. 1, Școala Primară nr. 2 și Școala Primară nr. 3: https://if.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/55/2021/09/Hotararea-CJSU-IF-nr-162-din-19.09.2021.pdf

Duminică, incidența cazuri de COVID în Afumați era de 6,05 la mie, iar luni 5,94, notează sursa citată.

Ce se întâmplă când apare un caz pozitiv de COVID-19 într-o clasă

Noul an şcolar 2021 - 2022 a început săptămâna trecută cu prezenţă fizică la cursuri în cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ din România, dar cu măsuri de protecţie sanitară în contextul creşterii numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2.

Când apare un caz pozitiv de COVID-19 într-o clasă, în cazul învăţământului preşcolar şi de clasele până la a şasea, elevii din clasa respectivă trebuie să continue online timp de 14 zile, dar pot reveni din ziua a opta prin testare antigen rapidă, dacă rezultatele sunt negative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel