Cîmpeanu acuză CJSU Ilfov de încălcarea unui ordin, după închiderea școlilor din Afumați

Sorin Cimpeanu  Foto: Crisan Andreescu
Sorin Cimpeanu Foto: Crisan Andreescu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acuză Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov că a încălcat un ordin, după ce a decis închiderea unor școli din Afumați.

Sorin Cîmpeanu a declarat, luni, 20 septembrie, pentru Mediafax, că decizia de închidere a unor școli din Afumați reprezintă „o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a mai spus că scenariul în baza căruia funcționează școala se stabilește în funcție de rata de infectare de vineri.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a decis duminică faptul că de luni se aprobă scenariul 2, respectiv participarea online a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul special, la cursurile din 3 școli din Afumați: Școala Gimnazială nr. 1, Școala Primară nr. 2 și Școala Primară nr. 3: https://if.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/55/2021/09/Hotararea-CJSU-IF-nr-162-din-19.09.2021.pdf

Duminică, incidența cazuri de COVID în Afumați era de 6,05 la mie, iar luni 5,94, notează sursa citată.

Ce se întâmplă când apare un caz pozitiv de COVID-19 într-o clasă

Noul an şcolar 2021 - 2022 a început săptămâna trecută cu prezenţă fizică la cursuri în cea mai mare parte a unităţilor de învăţământ din România, dar cu măsuri de protecţie sanitară în contextul creşterii numărului de infectări zilnice cu SARS-CoV-2.

Când apare un caz pozitiv de COVID-19 într-o clasă, în cazul învăţământului preşcolar şi de clasele până la a şasea, elevii din clasa respectivă trebuie să continue online timp de 14 zile, dar pot reveni din ziua a opta prin testare antigen rapidă, dacă rezultatele sunt negative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel