CIA, Khashoggi, ucidere, concluzie oficială

Statele Unite nu ajuns, până în prezent, la nicio 'concluzie definitivă' cu privire la responsabilităţile în asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi la Istanbul, a afirmat sâmbătă Departamentul de Stat american, relatează AFP.

'Recentele informaţii potrivit cărora guvernul american a ajuns la o concluzie definitivă sunt inexacte', a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei de la Washington, Heather Nauert. 'Rămân numeroase întrebări fără răspuns referitoare la uciderea lui Jamal Khashoggi', a adăugat ea. Potrivit cotidianului Washington Post, care a citat surse anonime, CIA a ajuns la concluzia că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a ordonat asasinarea jurnalistului.

CIA, sursă de informații credibilă

Washington Post a scris vineri că mai mulţi oficiali americani şi-au exprimat încrederea în analiza CIA, care stabileşte o legătură între conducătorul de facto de la Riad şi asasinatul din 2 octombrie, de la consulatul saudit din Istanbul. Serviciul de informaţii contrazice poziţiile oficialilor saudiţi, care au negat implicarea în uciderea lui Khashoggi, şi îngreunează eforturile preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, de a păstra relaţii bune cu Arabia Saudită, unul din cei mai apropiaţi aliaţi ai americanilor în regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel