Christine Lagarde, candidatură la BCE sau CE. Replica directorului FMI

Christine Lagarde a comentat asupra informaţiilor potrivit cărora ar fi interesată de o candidatură la Banca Centrală Europeană (BCE) sau Comisia Europeană (CE).

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, a exclus implicarea sa în cursa pentru obţinerea unei funcţii importante în Europa, anul viitor, spunând că vrea mai degrabă să se concentreze pe actualul său loc de muncă în loc să conducă Banca Centrală Europeană (BCE) sau Comisia Europeană (CE), transmite Financial Times (FT). 

Într-un interviu acordat Financial Times, Christine Lagarde a declarat că este "puţin supărată şi nemulţumită" din cauza speculaţiilor privind persoanele care îi vor succeda preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, şi şefului BCE, Mario Draghi - "când tu eşti unul dintre candidaţii potenţiali şi eşti susţinut aşa şi aşa". 

"Nu, nu, nu ... nu sunt interesată de nicio funcţie în cadrul BCE sau CE. Am o slujbă foarte importantă aici pe care vreau să o fac şi nu voi părăsi această corabie minunată când s-ar putea confrunta cu turbulenţe", a explicat şeful FMI. 

Europa se pregăteşte pentru a schimbări semnificative în conducerile principalelor sale instituţii anul viitor. 
Pe fondul sporirii speculaţiilor la Bruxelles, Christine Lagarde este văzută ca un posibil contracandidat pentru a-i înlocui pe Jean-Claude Juncker sau pe Mario Draghi, chiar dacă nu are experienţă în conducerea unei bănci centrale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel