Chitic - Piperea, bătaie pe proiecte de lege privind pandemia. ”Mi s-a confirmat că dușmanii reali se ascund printre aliați”

Gheorghe Piperea a anunțat că are de gând să vină cu o inițiativă legislativă cetățenească privind pandemia. Doar că este acuzat de copierea acestei idei după Dan Chitic.

”Unul dintre proiectele prioritare ale platformei civice România Nesupusă va fi o inițiativă legislativă cetățenească prin care să se reglementeze: - prezumția de sănătate a omului normal - dreptul cetățeanului la asistență sanitară, tratament și medicație - interdicția procedurilor medicale invazive și a testelor clinice cu care pacientul nu este expres de acord- interdicția pașaportului sanitar și a oricărei forme de discriminare pe criterii sanitare sau de suspiciune de boală- dreptul plătitorului de contribuție de asigurare de sănătate de a suspenda plata contribuției pe perioada în care autoritățile instituie stare de urgență sau de alertă ori carantină, care împiedică funcționarea normală a sistemului sanitar și accesul tuturor la îngrijire și tratament - interdicția propagandei medicale și a reclamei comerciale la produsele medicale- interdicția sponsorizărilor, a donațiilor și a rotației cadrelor medicale ori a birocraților sanitari cu producătorii și distribuitorii de produse medicale. Inițiativa, la nivel național, are nevoie de 100 de mii de semnături. La nivel UE, are nevoie de 2 milioane de semnături.

Un al doilea proiect va fi strângerea de semnături pentru retragerea mandatelor sau demisia de onoare a tuturor euro-deputaților care au votat pentru pașaportul sanitar european, un instrument al segregării sociale pe criterii de suspiciune de boală. Platforma va fi operațională în jurul datei de 20 septembrie. Vă voi da pe parcurs detaliile necesare”, a scris Gheorghe Piperea pe Facebook.

Apoi, avocatul Dan Chitic a scris pe Facebook: ”Astăzi mi s-a confirmat încă odată ca dușmanii reali se ascund printre aliați. Adversarii îi știi și te ferești de ei. Dușmanii ii descoperi…” Dan Chitic nu a precizat la cine se referă, cu toate acestea, un angajat de-ai săi pare că vine cu o lămurire.

Avocatul stagiar Deseagă Cristian, care lucrează la cabinetul de avocatură al lui Dan Chitic, a intervenit: ”Așa cum era firesc, i-am reamintit domnului Piperea în comentarii următoarele: "Ați fost invitat explicit de către Dan MV Chitic să vă alăturați inițiativei legislative Legea Suveranității, proiect ce conține PREVEDERI IDENTICE și care, totodată, intervine în mult mai multe domenii de reglementare fără a se limita la Covidache! Ați refuzat să vă alăturați și imaginea, și expertiza pentru redactarea zisului proiect, însă acum constat cu neplăcută surprindere că veniți cu un copy-paste din Legea Suveranității pe care îl propuneți ca aparținându-vă! Care apreciați a fi șansele ca două PROIECTE IDENTICE, ce se desfășoară CONCOMITENT, să fie adoptate? Care a fost rațiunea din spatele acestei inițiative a dvs.? Aștept răspuns cu deosebit interes!!!" Evident, mi-a șters comentariul și mi-a interzis posibilitatea de a mai reacționa la postarea respectivă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel