Chirieac, reacţie după anunţul DNA: Sunt stupefiat. Guvernul Tudose este blocat!

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, cere sesizarea Camerei Deputaţilor, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului şi Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârşirea complicităţii la abuz în serviciu în dosarul în care este vizat şi vicepremierul Sevil Shhaideh şi referitor la trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea CJ Teleorman. Vineri, analistul Bogdan Chirieac a avut o reacţie după anunţul DNA.

„Sunt stupefiat", a spus Bogdan Chirieac, într-o intervenţie telefonică la România TV. „La fel ca majoritatea publicului din România, în acest moment, sunt stupefiat. Despre doamna Sevil Shhaideh, nu am auzit lucruri bune, deşi am susţinut-o pentru funcţia de premier în decembrie. Era un plus pentru România. După aceea, nu am auzit decât lucruri rele şi foarte rele", a spus analistul politic.

În privinţa Rovanei Plumb, „situaţia este total diferită", a declarat Bogdan Chirieac în aceeaşi intervenţie telefonică. „Rovana Plumb a reuşit să desţelenească birocraţia, haosul de la fondurile europene. Nu înseamnă că au venit fondurile europene, dar a acreditat autorităţile de management. Pe scurt, a făcut paşii tehnici, paşii necesari, pentru ca nişte bănuţi de la Bruxelles să mai ajungă şi în România", a explicat analistul politic.

„Juridic, refuz să mai analizez ceea ce se întâmplă, pentru că este total ilogic”, a declarat Bogdan Chirieac, care a mai spus că „prejudiciul de peste 12 miliarde de euro produs de Guvernul tehnocrat nu se doreşte a fi aflat, dar nu despre asta este vorba”.

„Politic însă vă semnalez că, în acest moment, Guvernul este blocat. (...) Când ai blocat şi bruma de fonduri europene, nu mai ai ce să faci în acest moment. Eu cred că este nevoie de o reacţie puternică din partea Parlamentului, din partea partidelor politice. Astăzi, când vorbim, Guvernul Tudose este blocat”, a spus Bogdan Chirieac.

„Aţi văzut ce a fost la fonduri europene anul trecut? Dacă socotim cu creionul pe hârtie, avem cinci miliarde de euro pierduţi anul trecut. Anul acesta s-a deblocat ceva. Ei bine, acum se blochează la loc. Asta îşi doreşte preşedintele Iohannis? Pentru că, vrând-nevrând, este nevoie de o intervenţie a preşedintelui”, consideră analistul politic. 

Totodată, în aceeaşi intervenţie telefonică de la România TV, a spus că nu consideră că Rovana Plumb „are un amestec cu o faptă penală. (...) Chiar nu cred”.

„În momentul în care te-a blocat, tot Guvernul este oprit. Să nu creadă cineva că domnul Dragnea nu va fi pus sub acuzare. Despre asta este vorba. Să nu credeţi că va rămâne nechemat la DNA în acest caz. (...) Poate DNA are dreptate şi atunci jos pălăria pentru mişcarea de curaj. Dar dacă nu are dreptate, cine răspunde?”, a întrebat analistul politic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel