Chirieac, despre ultimul scandal Ponta-Băsescu: Sunt șicane de doi lei

Analistul Bogdan Chirieac a comentat ultimul conflict izbucnit între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta.

Administrația Prezidențială a anunțat, miercuri, amânarea ceremoniei de învestitură a lui Dariu Vâlcov în funcția de ministru al Bugetului, din cauza absenței de la eveniment a primului-ministru. În momentul în care ar fi trebuit să aibă loc depunerea jurământului de către noul ministru al Bugetului, Victor Ponta lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

"Ziua și ora de desfășurare ale ceremoniei au fost stabilite de comun acord cu Cabinetul Prim-Ministrului României, însă, miercuri, 27 august a.c., la ora 17.50 Cabinetul Prim-Ministrului României a informat Administrația Prezidențială, printr-o adresă, că domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu participă la ceremonie deoarece va lua parte la deschiderea Reuniunii Anuale a Diplomației Române", a motivat Președinția amânarea evenimentului.

Citește și: Traian Băsescu amână ceremonia de investire a lui Darius Vâlcov. Vezi motivul

Analistul politic Bogdan Chirieac a opinat că președintele și premierul "au dat în mintea copiilor", iar din acest scandal nici unul nu are de câștigat.

"Astea sunt șicane de băieți de clasa a treia primară, pur și simplu. Sunt șicane de băieți de doi bani. Fără să-i jignesc pe cei doi, pot să spun că au dat în mintea copiilor. În primul rând, dl Băsescu. Nu anulezi ceremonia! Premierul se află la o manifestare importantă (...), se deschide Reuniunea Anuală a Diplomației, sunt chemați toți ambasadorii de peste tot, vine și dna Catherine Ashton. (...) Deci dl Ponta trebuia să meargă acolo. Sigur că politicos ar fi fost ca dl Ponta să-l informeze mai din timp pe dl Băsescu. (...) Astea sunt șicane de doi lei, din care nici unul, nici altul nu au nimic a câștiga. Pe dl Băsescu, sigur, nu-l mai interesează, dar pe dl Ponta credeam că-l interesează, că e candidat la Președinție. Dacă nu cumva dl Ponta o fi anunțat din timp, să nu vorbim cu păcat!

E o reuniune importantă, mai ales în contextul actual. S-o fi supărat și dl Băsescu, pentru că n-a fost invitat. Dar eu știu că, în mod tradițional, îi primește și dânsul la Cotroceni. O să aibă și dânsul o întâlnire cu diplomații", a comentat Bogdan Chirieac situația creată.

Vezi și: Șefa diplomației europene, Catherine Ashton, vine la București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel