Chirieac, despre Siria: Este intolerabil!

Jurnalistul Bogdan Chirieac consideră că atacul SUA asupra unei baze aeriene din Siria este 'primul act de politică internaţională al administraţiei Trump' şi clasifică atacul cu arme chimice al regimului condus de Bashar al-Assad ca fiind 'intolerabil'.

'Atacul cu arme chimice al regimului Assad este intolerabil. Deci nu te poţi juca în lumea de astăzi cu aşa ceva. Şi merită să spunem că şi şantajul Coreii de Nord asupra lumii libere ar trebui să ia sfârşit exact în aceaşi idee. Iar dacă este cineva să pună capăt şi acelui şantaj, Donald Trump este acela. Deci trebuie să arăţi clar că nu poţi şantaja lumea cu arme de distrugere în masă. Şi nu poţi folosi arme de distrugere în masă împotriva propriului popor, cum a făcut Assad cu armele chimice împotriva sirienilor. Nu odată. Şi înţeleg că acum chiar nu mai putea să dea vina pe rebeli. Nu că aceştia ar fi personaje pozitive acolo. Nici pe departe. Dar nu poţi folosi astfel de arme', a declarat Bogdan Chirieac.

În opinia acestuia, atacul SUA împotriva Siriei reprezintă primul act de politică internaţională al administraţiei Trump, care contrazice opiniile potrivit cărora Washingtonul va avea 'o relaţie de dragoste' cu Moscova.

'Putem să spunem că este primul act de politică internaţională al administraţiei Trump. Cine a crezut că noua administraţie va avea o relaţie de dragoste cu Putin, iată că se înşeală. Am văzut reacţiile Rusiei, sunt furibunde în acest moment. Dar important mi se pare altceva: determinarea pe care o are Donald Trump pentru a-şi duce la îndeplinire obiectivele. L-am văzut şi în plan intern atunci când chiar ridică zidul la graniţa cu Mexicul, am văzut şi reacţiile faţă de 'ObamaCare', deocamdată blocată de republicanii săi. Dar Donald Trump face ceea ce a spus în campanie, ceea ce este extraordinar pentru un om politic. Acţionează ca un om de afaceri, pentru care 'time is money, a spus jurnalistul, pentru Agerpres.

Chirieac şi-a exprimat temerea că, 'din acest moment, Siria devine teritoriu fierbinte de bătălie între Statele Unite şi Rusia', în timp ce ISIS poate profita de situaţia creată. 'Dacă se bat naţiunile lumii libere, cei care beneficiază direct sunt cei din ISIS', a încheiat Bogdan Chireac.

Statele Unite au lansat rachete de croazieră contra unei baze aeriene din Siria, au declarat oficiali americani citaţi de Reuters, ca răspuns la atacul chimic pentru care Washingtonul învinuieşte forţele preşedintelui sirian Bashar Al-Assad.

Unul dintre oficiali a precizat că mai mult de 50 de rachete de croazieră Tomahawk au fost trase de pe distrugătoare ale marinei americane din estul Mediteranei împotriva mai multor ţinte din baza 'Shayrat'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel