China interzice băncilor să susțină cryptomonedele

Pixabay / China interzice băncilor să susțină cryptomonedele
Pixabay / China interzice băncilor să susțină cryptomonedele

Guvernul și Banca Centrală a Chinei fac eforturi pentru a interzice utilizarea Bitcoin, după închiderea unei stații de minare dintr-o provincie a țării.

China și-a extins embargoul în privința cryptomonedelor, impunându-le băncilor și platformelor ce realizează operațiuni financiare să nu mai susțină cryptomonedele. Această nouă măsură vine după ce Guvernul a decis să închidă operațiunile de minare a Bitcoinului din regiunea Sichuan, relatează BBC

Prețul Bitcoinului a intrat într-un declin de 10% luni, dar s-a stabilizat până la închiderea piețelor financiare marți. Valoarea cryptomonedei s-a depreciat cu aproximativ 50%, după ce a atins un record în aprilie, vânzându-se cu 63.000 de dolari. 

În cursul zilei de luni, Banca Populară a Chinei a transmis prin ultimul său comunicat că a chemat la discuții principalele bănci și servicii financiare pentru a lua împreună măsuri mai drastice împotriva cryptomonedelor. 

O țară care va folosi Bitcoin

Spre deosebire de China care face eforturi pentru a elimina Bitcoin, El Salvador se pregăteşte să introducă o legislaţie prin intermediul căreia ar deveni prima ţară din lume care adoptă Bitcoin-ul ca metodă de plată, alături de dolarul american.

Într-o videoconferinţă din cadrul Bitcoin 2021, cel mai mare eveniment despre cryptomonede din istorie, organizat anul acesta în Miami, preşedintele Nayib Bukele a anunţat încheierea unui parteneriat între El Salvador şi Strike, companie dedicată producţiei de portofele digitale care va construi infrastructura financiară a ţării folosind tehnologia Bitcoin, potrivit CNBC.

„Săptămâna viitoare voi trimite către congres un plan prin intermediul căruia Bitcoin-ul va deveni un mijloc legal de plată”, spune Bukele.

Ethereum poate fi mai scump decât Bitcoin

În prezent, Bitcoin este de peste două ori mai mare decât Ether, însă decalajul s-a redus cu aproximativ 350 de miliarde de dolari în ultima lună, rezultat direct al declinului suferit de cea mai puternică monedă virtuală din lume şi scăderilor mai mici suportate de Ether.

Fanii Ether spun că popularitatea cryptomonedei se datorează serviciilor financiare bazate pe blockchain, obiectelor digitale de colecţie şi îmbunătăţirilor din interiorul reţelei Ethereum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel