China, declin uriaș în industria auto

Vlad Manolache / 11 dec 2018 / 10:02 Salveaza PDF Comentarii
Creștere economică de 4,2% în primele 9 luni ale lui 2018
Descriere foto: Creștere economică de 4,2% în primele 9 luni ale lui 2018

China a înregistrat un declin puternic în domeniul auto. Vânzările au scăzut dramatic.

Vânzările auto pe piaţa chineză au înregistrat în noiembrie cel mai semnificativ declin din ultimii peste şase ani, sporind temerile unei contracţii în 2018, pentru prima dată în ultimele decenii, pe fondul încetinirii economiei şi al îngrijorărilor legate de impactul războiului comercial dintre SUA şi China, transmite Reuters.

Livrările pe cea mai mare piaţă din lume au scăzut cu 13,9% în noiembrie, la 2,55 milioane de vehicule, a cincea lună de declin consecutiv, a anunţat marţi Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM).

Declinul din noiembrie vine după o scădere de aproape 12% în fiecare din precedentele două luni.

Unul dintre cele mai importante motoare ale economiei

O încetinire a gigantului sector auto al Chinei ar reprezenta un motiv de îngrijorare pentru liderii de la Beijing deoarece este un motor important de creştere a economiei şi un barometru semnificativ al dorinţei chinezilor de a face achiziţii.

În primele 11 luni din acest an, înmatriculările au înregistrat un recul de 1,7%, la 25,4 milioane de vehicule.

Analiştii avertizează că piaţa s-ar putea contracta în 2018, fiind primul declin de după anii '90.

Yale Zhang, şeful firmei de consultanţă Automotive Foresight din Shanghai, susţine că un eventual recul al vânzărilor în acest an ar fi "un moment de cumpănă" pentru industria auto.

"Este foarte alarmant şi chiar ar putea cauza panică în rândul unor producători şi furnizori auto. Asta deoarece piaţa a crescut tot timpul în ultimii peste 20 de ani şi acele companii şi-au făcut planuri bazându-se pe creşterea vânzărilor. Ei nu ştiu ce să facă şi sunt îngrijoraţi în legătură cu supravieţuirea lor", a explicat Yale Zhang.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81