Chelsea Londra, transfer record în Premier League. A dat 121 de milioane de euro pe un campion mondial

Facebook Chelsea Football Club
Facebook Chelsea Football Club

Clubul englez Chelsea Londra a dărâmat recordul de transfer în Premier League, după ce a reuşit, în ultimele ore ale perioadei de mercato, să îl aducă pe Enzo Fernandez, de la Benfica. 

Clubul portughez de fotbal Benfica Lisabona a anunţat miercuri vânzarea mijlocaşului său argentinian Enzo Fernandez la echipa engleză Chelsea Londra pentru suma de 121 de milioane de euro, un record pentru un transfer în Premier League, informează AFP.

Conform presei britanice, Enzo Fernandez, campion mondial cu selecţionata Argentinei, luna trecută în Qatar, a semnat un contract valabil până în 2031 cu gruparea de pe Stamford Bridge.

Precedentul record în campionatul Angliei era deţinut de Manchester City şi fusese stabilit cu ocazia transferului lui Jack Grealish de la Aston Villa, în urmă un an şi jumătate, pentru 115 milioane de euro.

Afacerea făcută de Benfica este una extraordinară, în condiţiile în care clubul lusitan a cheltuit de zece ori mai puţin pentru a-l recruta pe Enzo Fernandez în luna august, de la River Plate.

Deja curtat de marile cluburi europene la vremea respectivă, Fernandez s-a făcut remarcat cu ocazia Cupei Mondiale din Qatar, unde a strălucit în tricoul naţionalei Albiceleste.

Chelsea nu a difuzat deocamdată niciun comunicat legat de acest transfer, însă suma totală cheltuită de clubul englez pentru recrutarea de noi jucători în această iarnă a depăşit 300 de milioane de euro.

Astfel, londonezii au plătit 100 de milioane de euro, cu bonusuri incluse, pentru a-şi asigura serviciile ucraineanului Mihailo Mudrik, adus de la Şhatior Doneţk, plus alte 40 de milioane de euro pentru francezul Benoit Badiashile, între alţii.

Această sumă se adaugă celor peste 300 de milioane de euro cheltuite deja în vara trecută pentru transferurile unor jucători precum francezul Wesley Fofana de la Leicester City, Marco Cucurella de la Brighton sau Raheem Sterling de la Manchester City.

În schimb, veniturile provenite din vânzarea de jucători (Timo Werner, Emerson, Billy Gilmour şi Jorginho) s-a ridicat la mai puţin de 60 de milioane de euro, în total, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel