CHARLIE HEBDO. Solidaritate uriașă a presei din Paris

Un jurnalist Digi 24 a mers în redacția Charlie Hebdo din Paris. 

Miercuri, jurnaliștii Charlie Hebdo vor scoate un milion de exemplare ale săptămânalului, adică de 20 de ori mai multe decât în mod normal. Jurnaliștii Charlie Hebdo nu mai pot lucra în redacția lor, după cel mai sângeros atentat din ultimele patru deceni din Franța. Cei câțiva jurnaliști rămași în viață lucrează în redacţia Liberation.

"Charlie Hebdo duce o luptă pentru libertatea presei, pentru libertatea de gândire. Sunt verii noştri, era normal să-i primim în redacţie, era normal să accepte să vină la noi, cred că am făcut acest lucru în numele jurnaliştilor francezi, al celor din întreaga lume şi a celor care au murit pentru ideile lor", spune Johan Hufnagel, directorul adjunct al publicației "Liberation", pentru Digi 24

Luare de ostatici la un magazin de bijuterii din Montpellier. Radu Tudor: Dumnezeule, nu se mai termină!

Charlie Hebdo a primit sprijin de la jurnaliştii de la "Canal +" şi "Le Monde", în timp ce cotidianul britanic "The Guardian" a anunţat că va face o donație de 128.000 de euro. Guvernul francez a deblocat un milion de euro.

"Au vrut să ucidă Charlie Hebdo, dar nu a murit şi asta am văzut azi. Charlie Hebdo va continua, e clar! Acesta e mesajul care trebuie transmis celor care vor să atace libertatea de exprimare şi o ţară democratică", a spus Djamel Mazi, jurnalist iTELE.

Revista de satiră Charlie Hebdo, apărută miercuri, nu se mai găsește pe piață. În plus, unele numere ale revistei se vând la prețuri chiar și de 60.000 de euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel