CFR, avertisment pentru cei care trebuie neapărat să călătorească în această perioadă

CFR face apel la călătorii care trebuie neapărat să se deplaseze în această perioadă cu trenul. 

”Pentru evitarea aglomerării trenurilor în această perioadă prilejuită de sărbătorile Pascale şi pentru a putea suplimenta în plus, în mod operativ capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători, cu respectarea distanţei sociale prin aplicarea regulii "un loc liber, un loc ocupat", rugăm călătorii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment”, precizează CFR Călători într-un comunicat de presă. 

Trenurile au fost deja suplimentate pentru această perioadă

Este recomandat tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat. Cumpărarea cu anticipaţie a biletelor se poate face în această perioadă, înainte de plecare cu 10 zile.

De asemenea, este recomandată cumpărarea ONLINE de bilete de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar, este indicată efectuarea plăţii la ghişeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru şi respectarea unei distanţe de minim de 2 m între călători la ghişeele caselor de bilete/ birouri de informaţii.

Pasagerii sunt controlați 

”Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii.

Menţionăm că în Gara de Nord Bucureşti şi în alte staţii au loc filtre la peroane, la trenurile aglomerate, pentru a ne asigura că urcă în trenuri doar pasagerii care au bilet, pentru a menţine astfel regula de respectare a distanţei sociale "un loc liber, un loc ocupat".”, mai precizează CFR. 

Persoanele care trebuie neapărat să călătorească în această perioadă cu trenul, sunt obligate să respecte toate prevederile Ordonanţelor Militare, regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii, şi este important să aibă în vedere recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel