Urmărește emisiunea live


CFR, anunț. Zeci de trenuri au fost ANULATE. Circulația e restricționată

Circulaţia a fost restricţionată pe anumite segmente de cale ferată, iar 100 de trenuri Regio şi Interregio au fost anulate pentru prima parte a zilei, informează miercuri dimineaţă Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA. 

"Traficul feroviar la această oră se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt de până la 60 km/h, graficul trenurilor pe întreaga reţea fiind însă adaptat pentru a se putea asigura transportul către toate centrele urbane. Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, dar a fost restricţionată circulaţia pe anumite segmente de cale ferată, măsură necesară pentru a permite continuitate în traficul feroviar, dar şi posibilitatea de a se acţiona, atunci când situaţia o impune, cu mijloace de intervenţie şi pluguri pentru deszăpezire", se precizează într-un comunicat al CFR Călători. 

Operatorul naţional de transport feroviar de călători, CFR Călători, a anulat pentru prima parte a acestei zile 100 de trenuri Regio şi Interregio, călătorii având însă la dispoziţie alte garnituri care circulă pe aceleaşi relaţii.  

În acest moment, din cauza rafalelor puternice de vând de până la 60-70 km/h, pe 9 intervale de staţii din jumătatea de sud a ţării trenurile circulă doar cu tracţiune Diesel, iar pe un segment de cale ferată trenurile circulă cu viteza redusă de 50 km/h. 

Tronsoane pe care se circulă în condiţii speciale sunt Buzău - Făurei - viteza de circulaţie de 50 km/h, pe firul I, Caracal- Corabia - se circulă doar cu locomotive diesel-electrice(DA), Ciulniţa - Urziceni - se circulă doar cu locomotive DA, Constanţa-Mangalia - se circulă doar cu locomotive DA, Craiova - Calafat - se circulă doar cu locomotive DA, Tulcea - Medgidia - se circulă doar cu locomotive DA, Roşiori Nord - Zimnicea - se circulă doar cu locomotive DA, Roşiori Nord - Turnu Măgurele - se circulă doar cu locomotive DA, Giurgiu - Videle - se circulă doar cu locomotive DA. 

Cu plugul la deszăpezire

[citeste si]
  
Pe segmentul de cale ferată Videle - Giurgiu se acţionează cu plug pentru deszăpezire, iar personalul feroviar intervine constant pentru curăţarea liniilor şi a componentelor de cale ferată, la intrarea şi ieşirea din gări. 
  
"CFR SA, administratorul infrastructurii feroviare, menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic", precizează compania. 

Informaţii în timp real despre localizarea exactă a unui tren aflat în circulaţie puteţi afla de pe site-ul www.cfr.ro - domeniul Trenul meu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel