CExN PSD, decizie Pleșoianu. "Mulțumesc, dar NU!"

Liviu Pleșoianu, deputat PSD, a zis că diverse persoane, unele bine intenționate, doresc să îl ajute propunându-i tot felul de scheme politice sau de comunicare. Pentru toți, el are un singur răspuns: "mulțumesc, dar nu!".

"Țara asta nu are cum să fie cu adevărat LIBERĂ decât dacă cei aleși... ALEG SĂ FIE LIBERI!

Sunt mult, muuult mai multe lanțuri decât ne imaginăm... Şi câte un lanț nou se adaugă de fiecare dată când cineva alege să tacă, să pactizeze, să se ascundă după plop. ...Apel către... binevoitori: SUNT DIN ALT FILM! Şi mai sunt şi perfect conştient de marele defect care ne-a adus acolo unde suntem - opțiunea pentru mersul pe burtă în locul deplasării VERTICALE, care ne defineşte ca OAMENI! ...Respectul meu e pentru OM. Şi singurul motiv pentru care am renunțat la beneficiile anonimatului este acela că e nevoie de REAPRINDEREA OMENESCULUI. Cine înțelege această NEVOIE va înțelege şi ce spun, şi ce fac. ...Iar cine nu înțelege această NEVOIE se va fi întâlnit cu mine doar la nivel epidermic şi nu ar trebui deloc să spere în posibilitatea încolonării mele! E IMPOSIBILĂ! ...E vremea OMULUI şi a LIBERTĂȚII sale!

Vom vedea cât de mulți vor dori să meargă pe acest drum...

Diverse persoane, chiar dacă bine intenționate, doresc să mă ajute propunându-mi tot felul de scheme politice sau de comunicare. Mulțumesc, dar NU! Ce mă străduiesc eu să fac nu are nicio legătură cu modul clasic de a face politică – acela în care comunici PUBLIC ceva, dar vizezi în fapt anumite obiective stabilite în spatele cortinei. Ei bine, tocmai această cortină o vreau eu desființată...

Nu politica în sine este problema (așa cum spun mulți), ci modul de a face politică. Aici trebuie schimbate lucrurile. Iar drumul pe care îl propun și pe care mă voi încăpățâna să pășesc este drumul celor care călătoresc cu adevărul de mână și nu ascuns prin buzunare. N-o să mă convingă nimeni, niciodată, să merg pe celălalt drum – cel pe care s-a mers până acum. Drumul adevărurilor ocolite, al realităților neasumate PUBLIC! Un drum închis care ne-a scos de pe șine, o fundătură lipsită de rost.

[citeste si]

Realizăm cu toții cât de repede s-ar schimba lucrurile pe-aici dacă toți cei care dețin sau pretind funcții de înaltă demnitate publică ar spune tot ce știu, ar vorbi ÎN FAȚA OAMENILOR despre toate informațiile pe care și le împărtășesc unii altora ÎN PRIVAT?

Știu sigur că mulți dintre cei care au ales să facă politică, mulți dintre cei care au intrat în Parlament sunt oameni care prețuiesc LIBERTATEA. ...Fiți LIBERI, atunci! Nu doar dintr-o dorință firească, ci din DATORIE față de cei care v-au ALES! Țara asta nu are cum să fie cu adevărat LIBERĂ decât dacă cei aleși... ALEG SĂ FIE LIBERI!", a spus Liviu Pleșoianu înainte de ședința PSD.

"Voi merge mai departe"

"Eu, unul, voi merge mai departe, așa cum am hotărât. Tocmai pentru că am convingerea că oamenii din noi nu mai pot supraviețui prea multă vreme dacă nu începem, în mod real, să schimbăm modul de a face politică, modul de raportare la celălalt! Oricum, în ce mă privește, un lucru e sigur: nu am de gând să fac NICIUN joc de culise, nu am de gând să mă ascund, pentru „discuții", în spatele NICIUNEI cortine. Tocmai pentru că EXACT la asta trebuie, grabnic, să renunțăm!

Paradoxal, utopic nu e să crezi că lumea poate fi schimbată în bine, ci să consideri că ea mai poate continua așa cum e acum... Dacă mii, zeci de mii de oameni sunt încă ținuți captivi de tot soiul de personaje care nu fac decât să le exploateze în interes propriu frustrările e și pentru că cei care sunt cu adevărat interesați de binele celorlalți suferă de timiditatea implicării publice. E timpul ca cei care simt nu doar românește – ci mai ales OMENEȘTE să facă pasul în față. E singura șansă... Manipulările și ipocrizia nu vor dispărea decât ca efect al ieșirii din anonimat a celor care sunt capabili să-și picure AUTENTICITATE în glas și în faptă...

...Sper să mergem cât mai mulți pe acest drum. Fie să FIM!", a mai zis deputatul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel