Cetatea Poenari, redeschisă. Noi reguli pentru turişti

cetatea poenari
cetatea poenari

Cetatea Poenari a fost redeschisă pentru vizitare, după mai multe luni de întrerupere.

Cetatea Poenari poate fi vizitată din nou. Obiectivul a fost redeschis după o lungă perioadă în care nu a putut fi parcurs de către turişti atât din cauza unui incendiu de vegetaţie produs în zonă, cât şi din cauza pericolului ca turiştii să se întâlnească cu urşii. 

"Accesul către cetate va fi făcut cu respectarea anumitor restricţii. Astfel, cele 1480 de scări care asigură accesul la cetate pot fi urcate numai în grupuri organizate, care vor fi însoţite de echipe mixte formate din persoane autorizate de la Jandarmerie şi de la Muzeul Judeţean. De asemenea, turiştii sunt rugaţi să ţină cont de recomandările echipei interinstituţionale care îi însoţeşte. 
Orele de plecare de la baza cetății sunt: ora 10.00 și ora 15.00.
Cetatea Poenari a fost închisă din cauza numărului mare de urşi aflați în zonă. Pentru a rezolva această problemă instituțiile abilitate au întreprins demersurile necesare la Ministerul Mediului, demersuri în urma cărora s-a luat decizia relocării unei ursoaice cu pui și recoltării unui mascul, proceduri ce sunt încă în desfășurare", anunţă Consiliul Judeţean Argeş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel