Cetatea Poenari, redeschisă. Noi reguli pentru turişti

Mihai Ciobanu / 01 aug 2018 / 08:11 Salveaza PDF Comentarii
cetatea poenari
Descriere foto: cetatea poenari

Cetatea Poenari a fost redeschisă pentru vizitare, după mai multe luni de întrerupere.

Cetatea Poenari poate fi vizitată din nou. Obiectivul a fost redeschis după o lungă perioadă în care nu a putut fi parcurs de către turişti atât din cauza unui incendiu de vegetaţie produs în zonă, cât şi din cauza pericolului ca turiştii să se întâlnească cu urşii. 

"Accesul către cetate va fi făcut cu respectarea anumitor restricţii. Astfel, cele 1480 de scări care asigură accesul la cetate pot fi urcate numai în grupuri organizate, care vor fi însoţite de echipe mixte formate din persoane autorizate de la Jandarmerie şi de la Muzeul Judeţean. De asemenea, turiştii sunt rugaţi să ţină cont de recomandările echipei interinstituţionale care îi însoţeşte. 
Orele de plecare de la baza cetății sunt: ora 10.00 și ora 15.00.
Cetatea Poenari a fost închisă din cauza numărului mare de urşi aflați în zonă. Pentru a rezolva această problemă instituțiile abilitate au întreprins demersurile necesare la Ministerul Mediului, demersuri în urma cărora s-a luat decizia relocării unei ursoaice cu pui și recoltării unui mascul, proceduri ce sunt încă în desfășurare", anunţă Consiliul Judeţean Argeş. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26