CETA, petiție împotriva acordului cu peste 3 milioane de semnături, la Strasbourg

Adversari ai acordului de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Canada (CETA), care urmează să fie supus miercuri votului în Parlamentul European, au prezentat luni la Strasbourg o petiție ostilă semnată de 3,5 milioane de europeni, relatează AFP.

Potrivit Alianței "Stop TTIP&CETA", inițiatoarea acestei petiții, semnatarii le cer deputaților europeni să se opună tratatului comercial pe care UE l-a încheiat cu Canada, dar și celui pe care îl negociază cu Statele Unite (TTIP), discuțiile cu SUA fiind însă suspendate după alegerea lui Donald Trump.

Opozanții au înmânat luni seară unor vicepreședinți ai Parlamentului European o pancartă simbolizând aceste semnături, strânse în cadrul unei "inițiative cetățenești europene".

Pentru a fi admisă, o astfel de inițiativă trebuie să fie susținută de cel puțin un milion de cetățeni din cel puțin șapte țări din cele 28 ale UE.

Semnatarii reproșează CETA că reprezintă "o amenințare pentru democrație, statul de drept, mediu, sănătate, serviciile publice, dar și pentru drepturile consumatorilor și dreptul muncii" și că "întărește puterea multinaționalelor în dauna democrației și a binelui comun".

"3,5 milioane de persoane au semnat pentru un comerț mai echitabil, mai durabil ecologic și social, și nu pentru ceva care creează mai multe probleme decât rezolvă", și-a exprimat satisfacția vicepreședinta ecologistă a Parlamentului European (PE), austriaca Ulrike Lunacek, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel