Cererea unei mame privind declararea ilegală a grevei din Educaţie, respinsă de Tribunalul Bucureşti

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Tribunalul Bucureşti a respins vineri cererea depusă de o femeie, prin care solicita să fie declarată ilegală greva din Educaţie.

Potrivit deciziei instanţei, cererea a fost respinsă ca fiind introdusă de o persoană fără calitate procesuală activă, transmite Agerpres.

De asemenea, femeia a fost obligată la plata sumei de 1.760 lei către Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater", reprezentând cheltuieli de judecată sub forma onorariului de avocat.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Conform portalului instanţelor, acţiunea a fost introdusă de Adela Sorinela Safta, având ca obiect "constatarea nelegalităţii grevei", fiind îndreptată împotriva a patru sindicate:

*Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ;

*Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret";

*Uniunea Sindicatelor Europene din Educaţie;

*Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater".

Reacţia lui Marius Nistor la acţiunea femeii

Reamintim că marți, 6 iunie 2023, la Tribunalul București, sindicatele din educație au fost date în judecată pentru a opri greva. O femeie a intentat un proces împotriva Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret", Uniunii Sindicatelor Europene din Educație şi Federației Națională Sindicală "Alma Mater".

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație, a fost invitat la Antena 3 CNN, la emisiunea Sinteza Zilei, unde a comentat această acțiune împotriva reprezentanților angajaților din învățământ. „Nu o cunoaștem pe distinsa doamnă care a făcut plângerea respectivă. Este dreptul fiecărui cetățean să facă plângeri, este dreptul instanței să le analizeze și să ia deciziile care se impun. Din punctul nostru de vedere, nu are niciun fel de calitate procesuală. Nu e introdus în documentul în cauză și textul ordonanței de urgență, este chemată în judecată și Organizația Europeană a Educației, este acuzat și ministrul Educației că ar avea interese extraordinare în păstrarea acestei acțiuni, pentru că în momentul în care va pleca din fruntea ministerului va avea un salariu majorat etc."

Citeşte mai mult AICI

Greva generală din educaţie a fost declanşată în data de 22 mai, principala revendicare fiind creşterea salariilor. Liderii federaţiilor sindicale au respins propunerea Guvernului privind creşterea salariilor cu 1.000 lei brut lunar pentru personalul didactic şi cu 400 de lei pentru personalul nedidactic din învăţământ. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel