Centenar. Kim Reynolds, felicitări pentru România

Guvernatoarea statului american Iowa, Kim Reynolds, a proclamat ziua de 1 decembrie 2018, drept Ziua Aniversării a 100 de ani de la Unirea Românilor în Iowa. 

În acest sens, Reynolds a emis o proclamaţie oficială prin care felicită România cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918, informează vineri ambasada României la Washington, printr-un comunicat. 'Statele Unite şi România împărtăşesc o prietenie adâncă şi de lungă durată şi un parteneriat strategic construit în jurul valorilor democratice, legăturilor istorice şi a angajamentului comun pe calea asigurării securităţii transatlantice şi a prosperităţii reciproce', se arată în textul proclamaţiei.

Maior apreciază mesajul

Documentul menţionează şi legăturile strânse dintre România şi statul Iowa în ceea ce priveşte comerţul, programele educaţionale şi antreprenoriatul, precum şi faptul că, de mai multe generaţii, românii-americani şi-au adus contribuţia la progresul Statelor Unite, munca lor fiind apreciată în toată America. Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat mesajul transmis de către Reynolds, subliniind recunoştinţa ţării noastre faţă de sprijinul acordat de preşedintele american Woodrow Wilson, în urmă cu o sută de ani, pentru realizarea Marii Uniri. Emiterea proclamaţiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Iowa este cel de al paisprezecelea stat american care omagiază centenarul printr-o proclamaţie specială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel