Cel mai tare cadou de Valentine's day 2019

Valentine's day 2019. Trandafirii din Ecuador se pregătesc pentru cel mai important eveniment al lor din acest an, sărbătoarea Sfântul Valentin (Ziua Îndrăgostiţilor), pe durata căreia unele dintre aceste flori, simbol al romantismului, devin tendinţa ce marchează norma, iar altele cad în uitare, informează AFP marţi.

Valentine's day 2019. Cu lujeri lungi, ce pot să atingă înălţimi de 90 de centimetri, şi abordând corole cu petale bogate şi colorate, dar şi frunze de un verde strălucitor, trandafirii ecuadorieni sunt consideraţi cei mai frumoşi din lume.

Valentine's day 2019. Însă pe piaţa foarte concurenţială a florilor, unde Ecuadorul este al treilea exportator de pe planetă, după Olanda şi Columbia, este indispensabil să fii în pas cu vremurile.

Valentine's day 2019. Trandafirul "este un produs care se administrează la fel ca moda, care evoluează în funcţie de căutările clienţilor", a explicat pentru AFP Socorro Martinez, administratorul din Ecuador al Dummen Orange, o companie olandeză dedicată obţinerii unor noi varietăţi florale.

Valentine's day 2019. În pepinierele sale, aflate la Cayambe, la nord de Quito, înfloresc în fiecare an 15 varietăţi inedite, alese dintr-o mie de sortimente create în laborator.

Valentine's day 2019. Varietăţile "Deep Purple" şi "Red Paris" sunt considerate veritabile vedete. Nuanţa purpurie afişată de "Deep Purple" şi roşul intens al lui "Red Paris" au câştigat de multă vreme inimile europenilor.

Diform, dar unic


Valentine's day 2019. Aproximativ 17.000 de tone de trandafiri cultivaţi în Ecuador au fost expediate în acest an spre pieţele principale de desfacere, precum Statele Unite, Canada, Rusia, Franţa şi Olanda, potrivit Asociaţiei producătorilor şi exportatorilor (Expoflores).

Valentine's day 2019. De cinci ani, trandafirii ecuadorieni sunt apreciaţi şi în China, unde, cu petale în diverse nuanţe, inclusiv în culorile curcubeului, au făcut senzaţie în rândul publicului larg.

Valentine's day 2019. Această ţară andină, care produce şi alte tipuri de flori, a atins un record în 2013, când a vândut de Sfântul Valentin aproximativ 15.600 de tone de trandafiri. Ecuadorul speră să doboare acel record în 2019.

Valentine's day 2019. Însă Alejandro Martinez, preşedintele Expoflores, nu este chiar atât de optimist în privinţa profiturilor. Vânzările din 2018 au totalizat 811 milioane de dolari, cu 5% mai puţin decât în anul precedent, a precizat el pentru AFP. Pentru 2019, valoarea exporturilor ar urma să se situeze în jurul sumei de 808 milioane de dolari.

Valentine's day 2019. Printre vedetele create de floricultori, micul trandafir de grădină a avut multă vreme statutul de "răţuşca cea urâtă". Însă în prezent, această varietate este regina unei pieţe mondiale ce a fost sedusă de "personalităţile" ciudate ale acestor flori obţinute de-a lungul timpului.

Valentine's day 2019. "Era considerat o floare diformă, însă noi i-am descoperit caracteristici unice (...), cultivând varietăţi florale în formă de inimă sau de triunghi", a explicat Socorro Martinez.

Valentine's day 2019. Tot unice sunt şi caracteristicile varietăţilor "Pink Eye" şi "Red Eye": raritatea lor constă într-un fel de tentacule verzi, care cresc din centrul inflorescenţelor.

O iarnă prea caldă


Valentine's day 2019. De această dată, "Toffee", un trandafir de culoarea ciocolatei, este în mare vogă. Însă ce succes va avea cu adevărat această floare în momentul în care clienţii vor lua cu asalt florăriile? Aceasta este întrebarea pe care şi-o pun producătorii, al căror număr este de aproape 630 în Ecuador.

Valentine's day 2019. La fel ca în moda haute-couture, o tendinţă poate fi efemeră sau să devină un produs clasic. "Poate fi o chestiune de o lună sau de mai mulţi ani", a subliniat preşedintele Expoflores.

Valentine's day 2019. În Ecuador, fiecare exploatare floricolă cultivă cel puţin 57 de varietăţi de trandafiri şi angajează, în medie, 11 persoane la fiecare hectar. În această ţară există 4.200 de hectare cultivate cu trandafiri.

Valentine's day 2019. Cu trei săptămâni înainte de Sfântul Valentin, pepinierele intră într-o stare de efervescenţă şi încep să ambaleze trandafirii, care cresc la altitudini de peste 3.000 de metri.

Valentine's day 2019. În acest an, producţia a crescut considerabil, însă a devansat puţin perioada tradiţională de creştere a trandafirilor. Acest detaliu i-a constrâns pe producători să vândă înaintea vârfului de sezon, ce are loc în februarie, şi să scadă preţurile, la 80 de cenţi pe bucată. În Statele Unite, un trandafir ecuadorian se vinde cu 2 dolari bucata, iar preţul din Europa ajunge până la 5 dolari bucata.

Valentine's day 2019. "Am avut o iarnă care s-a asemănat cu vara, cu o perioadă însorită impresionantă. Temperaturile ar fi trebuit să fie mult mai joase. Dintr-o dată, florile s-au deschis prea repede", a deplâns Gino Descalzi, de la pepiniera Fiorentina din Cayambe, care produce 25 de milioane de trandafiri pe an. El estimează că preţurile au scăzut în acest an cu 10%.

Valentine's day 2019. Potrivit lui Santiago Luzuriaga, de la pepiniera Bella Rosa din satul vecin Tabacundo, producţia pentru ediţia din 2019 a sărbătorii de Sfântul Valentin a crescut cu 7%. Şi el atribuie această supraproducţie modificărilor climatice. Situaţia din 2019 nu îi bucură pe producători, însă ar trebui să ajute "trandafirii haute-couture" să devină mai accesibili pentru cuplurile de îndrăgostiţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel