EXCLUSIV  Cel mai mare risc pentru România pe termen lung. Mircea Coșea: E în pericol suveranitatea țării

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Profesorul Mircea Coșea a spus care este cel mai mare risc pentru România pe termen mediu și lung.

Profesorul de economie Mircea Coșea a fost invitat la emisiunea „Totul despre bani“, moderată de Mihai Ciobanu, unde a vorbit despre problema depopulării și scăderea natalității în țara noastră:

„Creditele de consum în România sunt în principal legate de construcția și cumpărarea de locuințe. Cumpărarea unei locuințe este unul dintre factorii principali ai politicii demografice. Tinerii nu pot să-și întemeieze o familie, nu pot să aibă copii, dacă nu au un acoperiș. Faptul că avansurile sunt date înapoi, faptul că sunt probleme mari cu creditele neperformante, ne determină să ne gândim de două ori la ce se va întâmpla în România peste 30 de ani.

Țara noastră va fi o țară depopulată. Scăderea va fi într-un ritm mai rapid decât acum. La ultimul recensământ am pierdut un milion de oameni, dar vom pierde mai mult. E un pericol pentru națiune și pentru suveranitatea țării“, a explicat Mircea Coșea.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Mircea Coșea, discuție cu doi vârstnici într-un supermarket: M-a impresionat extraordinar! Acolo am ajuns... / video

„România are nevoie de o politică demografică pe termen lung“

„Unul dintre marile proiecte pe care ar trebui să îl facă este o politică demografică pe termen lung. Trebuie foarte mult sprijinită familia și tot ceea ce înseamnă îngrijirea copilului. Fără forță de muncă vom fi determinați să aducem forță de muncă din exterior. În Marea Britanie vin mii de oameni din țările asiatice, dar cei care vin completează lipsa de muncă, pe când în țara noastră înlocuiesc forța de muncă.

Noi gonim de aici forța de muncă națională, ca să o înlocuim cu alții. Românii pleacă și acum, pentru că nu au încredere în viitor. O națiune are nevoie de mâncare, de liniște și de încredere în cei care o conduc. Dacă încrederea în acești oameni scade, populația se depărtează de ceea ce înseamnă stat, începe să trăiască pe cont propriu și nu mai au încredere în clasa politică și conducători, pentru că aceștia se ocupă de lucruri care nu sunt pe agenda populației“, a spus, la DC News, la emisiunea „Totul despre bani“, profesorul Mircea Coșea.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Mircea Coșea: La nivelul UE, România este considerată un concurent de țările producătoare de alimente. Mă bucur că ministrul Daea a luat măsuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel