Ce spune Vosganian despre cererea DIICOT

Varujan Vosganian a comentat, luni, cererea DIICOT în cazul său. Ministrul Economiei a precizat că nu este vorba despre un caz de corupţie şi că procurorii nu ar trebui să se pronunţe asupra oportunităţii unor decizii economice. 

Varujan Vosganian a făcut declarațiile în cadrul unei conferințe PNL. El a explicat: "Am ales să fac această conferinţă de presă aici (la sediul PNL, n.r.) pentru că acest caz nu este un caz de corupţie, dacă ar fi fost un caz de corupţie nu aş fi ales sediul PNL, pentru că eu ţin la demnitatea acestui partid. Suntem în faţa unei situaţii inedite, este pentru prima oară de 20 şi ceva de ani când Parchetul se sesizează într-o chestiune de oportunitate politică, acuzând unele decizii pe care un ministru le ia în virtutea atribuţiilor sale. Parchetul sugerează că unele măsuri pe care le-am luat în calitate de ministru al Economiei şi Finanţelor în anul 2008 au dus la pierderi pentru economia naţională, în speţă pentru Romgaz şi au favorizat anumiţi producători industriali din economia naţională".

Care este măsura vizată de procurori

Ministrul Economiei a explicat, potrivit Mediafax, că procurorii își bazează cererea pentru obținerea avizului în vederea anchetării pe o măsură luată ce prevedea "acordarea unui discount economic de câteva procente şi păstrarea condiţiilor privind obligativitatea plăţii datoriilor de către companiile beneficiare". A subliniat: "Acest discount nu l-am inventat eu, el funcţiona la data la care eu am devenit ministru al Economiei şi Finanţelor". Vosganian a adăugat că un ministru nu trebuie să ceară voie Parchetului înainte de a lua o măsură economică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel