Urmărește emisiunea live


Ce spune Ponta despre decizia instanţei în privinţa lui Voiculescu

Premierul Victor Ponta, răspunzând unei întrebări adresate de Agerpres privind decizia instanţei de condamnare a lui Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Telepatia", a declarat că nu poate comenta în această privinţă având în vedere calitatea sa de şef al Guvernului, însă președintele fondator al PC trebuie să beneficieze, ca oricare alt cetăţean, de prezumţia de nevinovăţie până la o sentință definitivă şi irevocabilă.

"Cred că orice om din această ţară, inclusiv domnul Voiculescu şi oricine altcineva, trebuie să se bucure de ceea ce scrie în Constituţie şi anume că o persoană e considerată nevinovată până când nu a fost condamnat definitiv şi irevocabil pentru încălcarea legii", a răspuns premierul întrebării adresate de Agerpres.

Ce își dorește premierul Ponta

Mai mult, președintele PSD a afirmat că îşi doreşte foarte mult ca în viitor să nu mai fie politizate ca până acum cazurile judiciare în care sunt implicaţi politicieni.

"În al doilea rând, vreau şi cred şi îmi doresc foarte mult ca în viitor să nu mai folosim cazurile judiciare, când cineva are un proces în instanţă, în scop politic. Adică dacă e prieten, zicem că e nevinovat şi trebuie achitat, dacă e adversar, zicem că e vinovat şi neapărat trebuie condamnat. Sau e presiune asupra justiţiei dacă spunem că e nevinovat, dar nu e presiune când trebuie condamnat. Cred că şi acest caz, ca şi multe altele de altfel, au fost mult prea politizate în dezbaterea publică, în mass-media, de oamenii politici. Cred şi că un semn de maturizare a societăţii româneşti va fi când vom mai vorbi mai puţin sau chiar deloc şi vom politiza cât mai puţin cazurile în care un om politic are şi procese în instanţă", a mai spus premierul, precizând și motivele pentru care nu poate comenta în legătură cu decizia instanței în cazul lui Dan Voiculescu.

"În rest, despre cazul respectiv nici nu ştiu detalii şi nici nu ar trebui să ştiu şi oricum nu îl pot comenta ca prim-ministru", a menţionat Victor Ponta.

România, opt-nouă ani de mers într-o direcție greșită

Potrivit premierului Ponta, România a mers într-o direcție greșită în privinţa respectării prezumţiei de nevinovăţie şi a folosirii cazurilor judiciare în bătăliile politice, având în vedere scandalurile din ultimii opt-nouă ani.

"Mi-aş dori foarte mult ca în viitor, după atâţia ani, după opt-nouă ani de scandaluri şi de mers într-o direcţie greşită, să mergem în cele două direcţii bune, aceea de a nu considera pe nimeni vinovat până nu e o hotărâre definitivă şi irevocabilă şi de a nu mai folosi în bătălia politică cazurile judiciare şi din partea mea voi face toate eforturile să întăresc această idee", a conchis premierul Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel