Ce spune Dan Cărbunaru despre demisia lui Virgil Popescu, după tragedia de la cariera minieră Jilț Sud / video

Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a fost întrebat despre o eventuală demisie a lui Virgil Popescu, ministrul Energiei, în urma tragediei de la cariera minieră Jilț Sud.

Marți, trei oameni și-au pierdut viața și alții au fost răniți în urma unei tragedii care a avut loc la cariera minieră Jilț Sud. O mașină care transporta 20 de mineri, peste limita admisă a autovehiculului, s-a prăbușit în interiorul carierei.

Aseară, ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a deplasat la fața loculu:

„O gravă tragedie a răpit astăzi trei vieţi la Complexul Energetic Oltenia. Este cumplit. Gândurile mele sunt alături de familiile îndurerate şi mă rog să aibă putere în lupta cu durerea care îi încearcă. Accidentul s-a soldat inclusiv cu rănirea altor muncitori din cadrul complexului. Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns. Mă îndrept către Gorj, chiar acum”, a scris Virgil Popescu Facebook.

CITEȘTE ȘI     -    Accident la cariera minieră Jilț Sud. Chirieac: Guvernele, de-a lungul timpului, au jucat ping-pong cu viața acestor mineri și asta fac în continuare

Dan Cărbunaru, despre o eventuală demisie a lui Virgil Popescu

În briefingul de presă de astăzi de la Guvernului României, Dan Cărbunaru, purtătorul e cuvânt al Executivului, a fost întrebat cu privire la asumarea responsabilității în cazul tragediei de la Jilț Sud și o eventuală demisie a lui Virgil Popescu, ministrul Energiei:

„Deciziile legate de exercitarea funcției publice pe lanțul de răspundere care intervine în cazul acestui tragic accident, unele dintre ele am văzut deja că se întâmplă și sunt legate de decizii personale ale celor care au ales să-și depună mandatul, mă refer la managementul local, dar în privința evaluării de ansamblu a responsabilităților și, pe cale de consecință, și măsurile care vor fi decise, vă asigur că vor fi prezentate când va fi evaluată întreaga situație. Lanțul de responsabilități se va reflecta în mod coerent și corespunzător la finalul acestei evaluări“, a spus Dan Cărbunaru.

„Guvernul așteaptă vreo demisie?“, a insistat o jurnalistă.

„Demisia este un act unilateral. nu se pune problema de a aștepta o demisie, ci de a avea o evaluare a celor întâmplate din perspectiva responsabilităților și asumarea acelor responsabilități“, a replicat Dan Cărbunaru.

CITEȘTE ȘI     -     După accidentul de la cariera minieră Jilț Sud, alți 35 de mineri s-au înghesuit într-o mașină, similară celei implicate în accident, cu doar 8 locuri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel