Accident la cariera minieră Jilț Sud. Chirieac: Guvernele, de-a lungul timpului, au jucat ping-pong cu viața acestor mineri și asta fac în continuare

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația de la cariera minieră Jilț Sud, acolo unde un vehicul care transporta 20 de muncitori s-a răsturnat și trei oameni și-au pierdut viața.

Marți, trei oameni și-au pierdut viața la cariera minieră Jilț Sud din județul Gorj, după ce un vehicul care transporta 20 de muncitori s-a răsturnat. Deoarece zona nu este accesibilă cu autospecialele de intervenţie, victimele au fost transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilţ Sud, pe o platformă betonată, unde se aflau echipajele de intervenţie.

La momentul incidentului a fost activat și planul roșu de intervenție, la faţa locului fiind trimise mai multe echipaje de pompieri, paramedici şi ambulanţe.

Chirieac: Guvernele, de-a lungul timpului, au jucat ping-pong cu viața acestor oameni și asta fac în continuare

Analistul politic Bogdan Chirieac a fost prezent, marți seară, la emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3 CNN, moderată de Mihai Gâdea, unde a făcut câteva remarci referitoare la tragedia de la cariera minieră Jilț Sud:

„E o problemă veche în exploatările de cărbune, și la suprafață, și în subteran, din țara noastră. Dacă e să respecți toate regulamentele de protecție a muncii, nu mai faci producție, dacă nu le respecți, apar aceste accidente, în carierele de suprafața sau în cele de subteran, pe care presa le consemnează anual, dacă nu chiar de câteva ori pe an.

Utilajele sunt, într-adevăr, vechi, fiindcă lumea spune că nu mai investim, că vrem să închidem carierele de cărbune, deși acum ne-am hotărât să nu le mai închidem, iar atunci acești oameni, minerii, sunt prinși între ciocan și nicovală. Guvernele, de-a lungul timpului, au jucat ping-pong cu viața acestor oameni și asta fac în continuare. Altminteri nu sunt mașini să-i ducă, să-i scoată. Poate astăzi nu, dar mâine tot 20 se vor urca într-un camion de genul celui care s-a prăbușit acolo“, a spus, la Atena 3 CNN, analistul politic Bogdan Chirieac.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, s-a deplasat în această seară la Complexul Energetic Oltenia

Ministrul Virgil Popescu a ajuns joi seară la Complexul Energetic Oltenia. Acesta a făcut anunțul într-o postare pe Facebook

„O gravă tragedie a răpit astăzi trei vieţi la Complexul Energetic Oltenia. Este cumplit. Gândurile mele sunt alături de familiile îndurerate şi mă rog să aibă putere în lupta cu durerea care îi încearcă. Accidentul s-a soldat inclusiv cu rănirea altor muncitori din cadrul complexului. Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns. Mă îndrept către Gorj, chiar acum”, a scris Virgil Popescu Facebook

De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a solicitat autorităţilor mobilizare şi coordonare pentru a oferi întreg sprijinul victimelor şi familiilor acesta, după accidentul în care trei persoane au murit şi alte zece au fost rănite, a informat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel