Ce se întâmplă dacă porți machiaj în timpul exercițiilor fizice

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Un nou studiu arată că purtarea unui fond de ten în timpul exercițiilor fizice poate cauza modificări ale pielii și porilor acesteia. Dermatologii au afirmat că purtarea machiajului în timpul antrenamentelor poate înfunda porii și poate cauza acnee. Alternative mai sănătoase la fondul de ten includ balsamul și cremele corectoare.

Când vine vorba de îngrijirea pielii, este bine-cunoscut faptul că îndepărtarea machiajului înainte de culcare este importantă. Acest lucru ajută la prevenirea înfundării porilor, acneei și altor probleme ale pielii. Și se pare că machiajul în timpul exercițiului fizic poate fi, de asemenea, problematic.

Potrivit unui nou studiu, purtarea unui fond de ten cosmetic în timpul exercițiilor aerobice afectează pielea și porii acesteia. Concluziile au fost publicate în Jurnalul de Dermatologie Cosmetică.

Cum poate machiajul să afecteze tenul în timpul exercițiilor fizice

Cercetătorii au examinat 43 de studenți sănătoși, 20 de bărbați și 23 de femei. Fondul de ten a fost aplicat pe frunte și pe partea superioară a obrajilor pe jumătatea feței. Cealaltă jumătate a rămas neacoperită.

Rezultatele au arătat o creștere a umidității după exerciții pe întreaga față, dar umiditatea a fost mai mare în zona acoperită de machiaj.

După exerciții, dimensiunea porilor pielii a crescut pe partea fără machiaj a feței, dar nu în aceeași măsură pe partea cu machiaj. Cantitatea de sebum a crescut în zona fără machiaj și a scăzut în zona cu machiaj.

"Există un număr tot mai mare de oameni care poartă machiaj în timpul exercițiilor fizice", a declarat autorul corespondent Dongsun Park, PhD, de la Universitatea Națională din Coreea, pentru Healthline. "Această cercetare sugerează importanța studierii modificărilor în condiția pielii persoanelor care poartă machiaj în timpul exercițiilor fizice."

Park a continuat: "Conform acestui studiu, purtarea unui machiaj dens, precum fondul de ten cremos, în timpul exercițiilor fizice, poate duce la probleme ale pielii, cum ar fi porii înfundați din cauza acumulării de transpirație. Prin urmare, se recomandă optarea pentru un machiaj mai ușor sau pentru produse fără ulei pentru a menține o piele sănătoasă în timpul exercițiilor fizice."

2. Sursa foto... (tired-young-gym_69667700.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @pvproductions

Iată cum poate afecta machiajul pielea

Machiajul poate înfunda porii și poate cauza uscăciune crescută a pielii, spun experții.

"Motivul pentru care se recomandă îndepărtarea machiajului înainte de culcare este pentru că acesta poate combina cu sebumul și celulele moarte ale pielii pentru a înfunda porii și a favoriza formarea acneei", a declarat Dr. Brendan Camp, un dermatolog din New York. "Același lucru se aplică și purtării machiajului în timpul exercițiilor fizice. Acest studiu recent sugerează, de asemenea, că purtarea machiajului în timpul exercițiilor fizice poate predispune pielea la o uscăciune crescută.", a mai spus el. 

Acest studiu s-a concentrat în principal pe fondul de ten, dar există multe alte tipuri de machiaj.

"Rimelul, eyeliner-ul și rujul pot fi mai puțin problematice în timpul exercițiilor fizice pentru că nu sunt aplicate pe întreaga față", a explicat Camp.

Cu toate acestea, este nevoie de mai multă cercetare pentru a vedea impactul tipurilor specifice de machiaj asupra pielii în timpul unei sesiuni de exerciții fizice, potrivit Healthline.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel