EXCLUSIV  Ce se întâmplă cu Programul Casa Verde Fotovoltaice. Laurențiu Neculaescu (AFM) a explicat de ce a fost suspendat și în ce stadiu se află / video

Laurențiu Neculaescu, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, a fost invitat la DC News unde a vorbit despre Programul Casa Verde Fotovoltaice. 

Președintele Administrației Fondului pentru Mediu a explicat, în exclusivitate pentru DC News, care a fost motivul care a dus la suspendarea Programului Casa Verde Fotovoltaice. 

90.000 de familii așteaptă, după ce au fost alese, după ce ați derulat prima dată un proiect digitalizat, deoarece justiția din România a blocat programul Casa Verde. Deci sunt 90.000 de beneficiari care s-au calificat și care așteaptă banii de la stat, de patru luni. În mod aberant, un singur instalator a dat în judecată și o instanța din Oradea a blocat tot proiectul, 1.75 miliarde de lei, iar Guvernul ridică din umeri. Ce se întâmplă cu acest proiect derulat fără nicio eroare?", a întrebat Bogdan Chirieac.  

„Din punct de vedere al derulării unui program de finanțare, programul s-a derulat fără sincope, fără probleme, totul online, nu am avut absolut niciun fel de sincopă în derularea lui. Din păcate, a apărut acest instalator nemulțumit, a contestat în instanța și programul a fost suspendat.

A fost destul de dificil și pentru noi să comunicăm, am primit multe întrebări  și singurul răspuns a fost: „Așteptăm termen de la instanță pentru a debloca programul”. În toată această perioadă, atât AFM, cât și Ministerul Mediului, au întreprins niște măsuri astfel încât programul să se reia cât mai repede.

Pentru noi, importanți sunt cei 90.000 de beneficiari, dincolo de cine a avut sau nu a avut, are sau nu are dreptate în această dispută între Administrația Fondului pentru Mediu și instalatorul nemulțumit.", a spus președintele AFM. 

2. Laurențiu ... (afm2_84041500.jpg)

Compania care s-a considerat nedreptățită a anunțat că își retrage acțiunea în instanță

„Au avut loc niște întâlniri cu ajutorul Ministerului Mediului, cu instalatorul respectiv am schimbat o corespondență astfel încât astăzi suntem în situația în care instalatorul ne-a comunicat faptul că își retrage acțiunea în instanță. În urma acestei medieri, AFM a redeschis o sesiune de înscriere pentru instalatori astfel încât să permitem unui nou calup de firme să intre în acest program.

Sesiunea a fost deschisă în 22 noiembrie și s-a încheiat ieri, 28 noiembrie. Acum urmează să fie evaluate solicitările depuse, constituite garanțiile de participare în cadrul programului și validați cei 93 de instalatori care s-a u înscris în această perioadă. Mai avem încă 93 de companii care și-au arătat disponibilitatea de a participa în cadrul acestui program.

Compania care s-a considerat nedreptățită de rezultatele primei sesiuni s-a înscris în aplicație, urmează să fie evaluată, dar odată cu înscrierea în aplicație ne-a și notificat că își retrage acțiunea din instanță.", a spus Laurențiu Neculaescu. 

3. Sursă foto... (fotovoltaice_56523200.jpg)

Se așteaptă decizia Curții de Apel Oradea 

"Am făcut și noi solicitare către instanță, au făcut și ei. Avem un termen, pe data de 13 decembrie, dat de Curtea de Apel Oradea, în care noi sperăm ca din primul termen să se închidă această dispută între AFM și firma respectivă.

Dacă instanța, pe data de 13, va lua act de adresele făcute, atât de AFM cât, și de firma de instalare, ar însemna ca pe data de 13 să avem o decizie privind ridicarea suspendării programului. Vom vedea ce va dispune instanța în data de 13 decembrie.”, a spus Laurențiu Neculaescu la DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel