Ce se întâmplă cu Congresul PSD în contextul coronavirusului. Simonis, TOATE variantele

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că există mai multe variante în ce priveşte organizarea congresului social-democraţilor.

"Nu este luată o decizie în acest moment. Probabil că în cursul zilei de mâine (luni - n.r.), vom avea o consultare în partid pe acest subiect. Vă reamintesc faptul că în urmă cu două săptămâni, noi am anulat prima dată stabilită a congresului, tocmai din cauza acestui virus care este în creştere şi care poate periclita sănătatea oamenilor. Există varianta unui congres mai restrâns, a unui congres digital sau chiar o amânare a acestuia până ce pericolul trece", a spus Simonis la Digi 24.

"Cei de la guvernare şi preşedintele ar trebui să încerce să dea ţării un guvern stabil"


În contextul actual, a adăugat el, în care se înmulţesc îmbolnăvirile cu coronavirus, autorităţile, cei de la guvernare şi preşedintele ar trebui să încerce să dea ţării un guvern stabil pentru "a se putea ocupa de adevăratele probleme ale României".

"Noi credem că e o prioritate votarea unui guvern capabil să gestioneze situaţia aceasta şi celelalte crize în care este România în acest moment, economică şi cea potenţială a migranţilor care pleacă din Turcia spre Europa, că vorbim de votarea acestui guvern (Guvernul Cîţu - n.r.) sau a altui guvern în perioada următoare. Important e ca România să aibă un guvern eficient, să treacă prin aceste crize", a menţionat el.

Congresul PSD va avea loc pe data de 21 martie, iar în cazul în care criza coronavirusului va lua "o amploare moderată", va avea loc un video-congres, a declarat, vineri, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. El a precizat că data de 21 martie este agreată de majoritatea colegilor din partid, urmând ca săptămâna viitoare Comitetul Executiv Naţional al PSD să dea un vot în acest sens, citează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel