Ce riscă protestatarii care au ieșit la ”insurecția” pro-Trump

Proteste SUA
Proteste SUA

Șase ofițeri de poliție au fost răniți, doi dintre ei grav, un protestatar a ajuns la spital, au fost sparte magazine și incendiate câteva baricade, în Washington.

Proteste, unele violente, au izbucnit spontan în New York, Seattle, Dallas, Chicago și Portland, Oregon. Poliția a folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă. În Seattle, un protestatar a fost împușcat, ajungând în stare critică la spital.

Asta se întâmpla în 2017. Violențele au izbucnit  la inaugurarea președintelui Donald Trump, în momentul când un grup de protestatari au început să arunce cu pietre și sticle incendiare în polițiști. Mitingul ”antifascist” a degenerat în lupte de stradă.

Au fost efectuate 217 rețineri, în timpul incidentelor violente. Nu există știri despre vreo condamnare, în cazul mitingurilor din ianuarie 2017. Șase dintre protestatari au fost achitați, conform The Guardian, până acum, încă 150 se judecă.

Fiind de dorit să nu existe o dublă măsură, cum vor fi pedepsiți protestarii anti-Trump din 2017, exact așa ar trebui pedepsiți și cei pro-Trump, din 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel