Ce probleme are România, în viziunea viitorului ambasador SUA la București

Hans Klemm,viitorul amabsador SUA la București, a spus în sentaul american că România are două mari probleme: corupția și infrastructura.

Ambasadorul nominalizat al SUA la București, Hans Klemm, a fost audiat în Comisia de Politică Externă a Senatului american, unde a vorbit despre mandatul său și despre problemele pe care le întrevede în România, informează realitatea.net.

"Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să promovez interesele Statelor Unite şi să protejez cetăţenii americani, precum şi să consolidez relaţiile cu aliatul nostru excelent şi cu partenerul nostru România. România a depus eforturi importante şi serioase pentru eliminarea corupţiei la nivel înalt şi pentru a îmbunătăţi aplicarea principiilor statului de drept. După cum afirma vicepreşedintele Joseph Biden în cursul vizitei efectuate anul trecut în Romania, corupţia reprezintă un pericol evident şi activ pentru securitatea naţională a unui stat. Pentru combaterea corupţiei, un flagel care afectează vieţile tuturor cetăţenilor, România a construit instituţii independente puternice, zeci de oficiali de la nivel central şi local au fost investigaţi, inculpaţi şi condamnaţi. Dacă voi fi confirmat în funcţie, mă angajez să dublăm susţinerea acordată instituţiilor anticorupţie din Romania şi societăţii civile, pentru a consolida principiile statului de drept", a spus Klemm.

"Ţara are mare potenţial, este una dintre cele mai rapide în dezvoltare din UE, are o datorie mică, este fiscal viabilă şi are o populaţie educată. Există o prezenţă substanţială a investiţiilor americane în România, mai ales în sectoare precum energie, IT, manufactură. Există încă oportunitate pentru firmele americane să îşi crească prezenţa în România, să crească exporturile către România, pentru a sprijini locurile de muncă americane. Creşterea prezenţei şi a investiţiilor americane întâmpină două impedimente – unul este corupţia, România are încă probleme serioase cu corupţia, este poziţionată la coada clasamentului din UE în ceea ce priveşte lupta anticorupţie. Corupţia afectează investiţiile. Iar cealălalt este infrastructura", a mai spus Hans Klemm.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel