Ce președinte de stat riscă 74 de lovituri de bici și de ce

Lovituri cu biciul
Lovituri cu biciul

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, riscă o pedeapsă de şase luni de închisoare, sau poate fi obligat să suporte 74 de lovituri de bici. Asta pentru încălcarea legii, comisă în cursul înregistrării candidaţilor la preşedinţie, scrie The Telegraph, citat de agerpres.

Actualul șef de stat iranian a încălcat legea atunci când l-a însoțit pe Esfandiar Rahim Mashaei - unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai săi, şi fost şef al administraţiei prezidenţiale - la Comisia Electorală, unde acesta şi-a înregistrat candidatura în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale.

Televiziunea de stat a difuzat imagini cu Ahmadinejad zâmbind, în timp ce-şi însoţea consilierul. Camerele de filmat l-au surprins pe liderul de la Teheran într-un moment cu garda jos. El îi şoptea viitorului candidat că, în cazul în care va fi întrebat de ce este însoţit de preşedinte, să răspundă că şeful statului "are zi liberă" şi că, în consecinţă, poate fi considerat drept persoană privată.

Ahmadinejad însuşi nu mai poate candida la funcţia supremă în stat, deoarece legea nu îi permite un al treilea mandat succesiv.

Consiliul Gardienilor Constituţiei (Consiliul de supraveghere), unde a fost depusă o plângere împotriva preşedintelui Ahmadinejad, a efectuat deja o anchetă, anunţând că împotriva liderului politic de la Teheran urmează să fie formulată o acuzaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel