Ce le transmite Viktor Orban românilor și maghiarilor înainte de vot

viktor-orban
viktor-orban

Aflat, sâmbătă, la Băile Tușnad, la Universitatea de Vară "Tusvanyos", premierul Ungariei, Viktor Orban, le-a urat românilor și maghiarilor din România să aducă ”decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate".

"Aş dori să urez românilor şi maghiarilor din România să aducă decizii bune, adică să nu ia nicio decizie, ceea ce mâine (duminică - n.r.) este o posibilitate. Iar la alegerile parlamentare, să ia decizii cu care să poată proteja acel fundament care există în starea firavă care a fost făurită şi de maghiarii din România. În invit pe maghiari să simtă greutatea istorică a momentului, este posibil ca soarta României să se hotărască pentru viitorul câtorva decenii", a declarat Orban Viktor, potrivit traducerii oficiale, scrie RTV.net.

Subliniind că nu este sarcina sa să evalueze ce face elita politică din România şi să îşi exprime părerea despre situaţia din ţară, premierul Ungariei a făcut aceste afirmații  în contextul dezbaterii privind relaţiile dintre România şi Ungaria.

"Dacă punem în paranteză grijile cotidiene, vedem că în ultimii zece ani, în ceea ce priveşte alinierea României la Uniunea Europeană, ea a ajuns aproape de faza ca succesul Europei Centrale să o atragă cu ea însăşi. A reuşit să ţină în anumite limite datoria pe ţară şi să producă modificări care chiar dacă nu aduc o viaţă mai bună poartă cu sine posibilitatea dezvoltării României, a ajuns aproape de Ungaria, dacă nu chiar ne-a întrecut", a continuat Orban, în cadrul reuniunii de la Tusvanyos, moderată de către secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta Nemeth Zsolt, la care participă și liderul CNMT, Laszlo Tokes.

Premierul ungar a calificat referendumul drept "încăierare de cârciumă", iar o prezență masivă a românilor la vot ar reprezenta un risc pentru România care ar putea pierde ceea ce a câștigat până acum.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel