Ce a discutat Nuland cu președintele și premierul Moldovei

nuland
nuland

Victoria Nuland, asistentul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, se află duminică într-o vizită în Republica Moldova. Cu ocazia întrevederilor de la Chișinău, Nuland a exprimat sprijinul pentru Republica Moldova și parcursul european al acesteia.

În cadrul întrevederii cu președintele Nicolae Timofti, Victoria Nuland a dat asigurări că SUA rămân angajate plenar în susținerea aspirațiilor Republicii Moldova de a deveni un stat prosper și democratic în cadrul unei Europe unite. Asistentul Secretarului de Stat american l-a informat pe liderul de la Chișinău că SUA au în vedere intensificarea programelor de dezvoltare destinate diferitelor domenii din Republica Moldova. Totodată, oficialul de la Washington a subliniat că relațiile dintre cele două state sunt în prezent "mai puternice ca oricând".

Cei doi oficiali au discutat pe larg despre criza politică din regiune și eforturile pe care le întreprinde comunitatea internațională pentru detensionarea situației create. Nicolae Timofti și Victoria Nuland schimbat păreri cu privire la evoluțiile din regiunea transnistreană și eficiența formatului de negocieri 5+2, scrie Agerpres.

Întrevedere și cu premierul

Asistentul pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA a discutat și cu premierul Iurie Leancă despre relațiile bilaterale, sprijinul american în efortul de modernizare a Republicii Moldova, reglementarea transnistreană și evoluțiile regionale.

Șeful Guvernului moldovean a menționat că vizita Victoriei Nuland se înscrie perfect în Dialogul Strategic dintre SUA și Republica Moldova, pe care l-a lansat la începutul lunii martie, la Washington, împreună cu secretarul de stat american, John Kerry.

Cei doi au abordat și aspecte ce vizează asistența din partea Guvernului american pentru proiecte de modernizare, inclusiv pentru a face frontiera Republicii Moldova mai transparentă și mai eficientă.    

Victoria Nuland a fost însoțită în vizita sa în Republica Moldova de adjunctul asistentului secretarului Apărării al SUA, Evelyn Farkas, și de directorul pentru politici, planificare și parteneriat în cadrul Comandamentului Forțelor SUA din Europa, generalul-maior Randy Kee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel