Cazul lui Emiliano Sala, fotbalistul mort în accident aviatic în 2019, decis la TAS

Foto: FC Nantes Facebook
Foto: FC Nantes Facebook

Cazul lui Emiliano Sala a fost decis la Tribunalul de Arbitraj Sportiv la 3 ani de la moartea sa. 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a respins recursul făcut de clubul galez de fotbal Cardiff City împotriva deciziei FIFA care îl obliga să plătească 6 milioane de euro lui FC Nantes, prima tranşă în contul transferului atacantului argentinian Emiliano Sala, mort în 2019 într-un accident de avion, transmite AFP.

Într-un comunicat publicat vineri, instanţa sportivă a închis acest litigiu care data din toamna anului 2019, când Cardiff City a contestat că trebuie să-i plătească 6 milioane de euro clubului francez.

Potrivit TAS, transferul atacantului argentinian fusese finalizat în momentul în care el a murit, pe 21 ianuarie 2019 într-un accident aviatic, în care micul aparat de zbor a căzut în Canalul Mânecii la puţin timp după ce a plecat din Nantes spre Cardiff.

Recursul la care a apelat Cardiff City în noiembrie 2019 nu viza decât această tranşă dintr-o sumă totală de transfer de 17 milioane de euro.

Tribunalul sportiv a respins cererea clubului galez de a fi eliberat de plata transferului având în vedere acţiunea civilă care trebuia să stabilească responsabilitatea morţii fotbalistului de 28 de ani.

Conform raportului definitiv al biroului de anchetă britanic de accidente aeriene, apărut în martie 2020, pilotul a fost probabil intoxicat cu monoxid de carbon din sistemul de eşapament al motorului. El a pierdut controlul aparatului de zbor în timpul unei manevre efectuate la o viteză prea ridicată şi avionul a căzut în mare cu o viteză de 435 km/h, nelăsând nicio speranţă de supravieţuire pasagerilor, scrie Agerpres.

Transfer Emiliano Sala. Decizia clubului Cardiff City

Conducerea clubului de fotbal Cardiff City voia să anunţe FIFA că apreciază drept nul şi neavenit contractul de 17 milioane de euro pe care a fost de acord să-l plătească echipei Nantes pentru transferul lui Emiliano Sala, după ce acesta a decedat într-un accident de avion, scrie AFP care citează Daily Telegraph.

Potrivit cotidianului britanic, Sala a semnat un contract cu Cardiff City care a fost respins de Premier League, moartea acestuia producându-se înainte ca el să semneze noul contract revizuit. O sursă apropiată clubului din Cardiff a declarat că acordul stipula ca oficialii galezi şi francezi să confirme celor două cluburi că Sala a fost înregistrat ca jucător la Cardiff City, iar certificatul internaţional de transfer a fost făcut public.

Lupta avocaților celor două cluburi



Aceeaşi sursă a afirmat că acest lucru nu s-a întâmplat înainte de moartea lui Sala, adăugând că "acordul de transfer între Cardiff şi Nantes era supus mai multor condiţii", iar în cazul în care aceste condiţii nu ar fi fost îndeplinite, contractul ar fi nul şi neavenit, fără obligaţii de plată.

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) anunţa că a înregistrat cererea clubului francez FC Nantes privind plata indemnizaţiei de transfer a atacantului argentinian Emiliano Sala la echipa Cardiff City. Avocaţii clubului FC Nantes au precizat atunci că "FIFA a confirmat, printr-un email transmis pe 15 martie, că a înregistrat cererea depusă de FC Nantes şi a precizat că a dat clubului din Cardiff ca termen data de 3 aprilie pentru a răspunde".

Cardiff City a refuzat să plătească prima tranşă de 6 milioane euro din transferul fotbalistului argentinian, care se ridică la 17 milioane euro, invocând unele "anomalii", iar FC Nantes a decis să adreseze FIFA, depunând o plângere în acest sens, pe 26 februarie.

Emiliano Sala şi-a pierdut viaţa într-un accident aviatic produs pe 21 ianuarie 2019, la scurt timp după transferul său la Cardiff, în timp ce traversa Canalul Mânecii. El nu a apucat să joace niciun meci în tricoul echipei din Premier League.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel