Cazul Darius Olaru la echipa naţională. Gigi Becali îi sugerează să se retragă, Edi Iordănescu şi medicul naţionalei reacţionează

Facebook Echipa Nationala a României
Facebook Echipa Nationala a României

Darius Olaru nu a fost în lotul naţionalei pentru meciul cu Andorra. Explicaţia oficială a fost că mijlocaşul celor de la FCSB a acuzat dureri înainte de meci, iar stafful naţionalei nu a vrut să rişte o accidentare. 

După meci, însă, Gigi Becali, finanţatorul FCSB, i-a sugerat lui Darius Olaru să se retragă de la echipa naţională. 

"Olaru nu avea nicio problemă. Edi a vrut să se răzbune, să arate el cât e de important. A vrut să-mi arate el că-mi trimite toţi jucătorii în tribună, să-l trimită şi pe Coman, să-i trimită pe toţi, oricum nu mă interesează.

Probabil din cauza mea, după tot ce am spus, dar aici nu e vorba despre mine. Dacă aveam antrenor, în această grupă, noi eram calificaţi la ora asta. Edi zice minciuni, nu avea nimic.

Doctorul echipei naţionale l-a sunat pe doctorul FCSB-ului şi i-a spus că a fost doar decizia antrenorilor. Nu îţi e ruşine să minţi? Eşti mincinos, nu faci nici dreptate, poţi să pupi cât vrei icoanele alea…” , a declarat Gigi Becali, conform Prosport.

Edi Iordănescu şi medicul naţionalei au reacţionat

”A lovit rău o minge pe finalul antrenamentului de vineri, și-a întins puțin ligamentul colateral intern la genunchi. Nimic serios, dar nici de neluat în seamă. Sâmbătă a făcut antrenament normal și urma să avem feedback de la el, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce privește prezența lui în lot pentru meciul cu Andorra.

Având în vedere că la antrenamentul de sâmbătă a avut unele rețineri și a mai simțit o oarecare jenă în special când lovea mingea, și pentru că Olaru a spus că nu se simte 100%, în contextul în care se știa modul de joc foarte agresiv al andorranilor, s-a luat decizia de a-l proteja pentru a nu risca o accidentare serioasă.

încerc să-mi imaginez cam ce ar fi spus cei de la FCSB dacă Olaru ar fi jucat și unul dintre ”țărănoii” andorrani, așa cum a spus MM Stoica, l-ar fi lovit pe Olaru la genunchi. Era foarte probabil că s-ar fi întâmplat asta, iar Olaru s-ar fi accidentat grav... Deci ar fi fost mai bine așa?!

Noi n-am fi riscat și dacă Olaru ne-ar fi zis că simte că are ceva dar că ar putea să joace. Chiar luăm în serios orice problemă, oricât de mică”, a declarat Claudiu Stamatescu pentru GSP.ro.

Selecţionerul a discutat cu Olaru înainte de a-l exclude din lot. 

”Ulterior am discutat cu Darius pentru că ultimul cuvânt privind capacitatea 100% de a juca îi aparține acestuia, e vorba de starea lui și totdeauna jucătorul poate oferi 'unda verde' finală.  Darius ne-a transmis că simte încă puțină durere la schimbările de direcție și atunci când șutează.

Pentru că prima condiție pentru utilizarea unui fotbalist rămâne capacitatea lui fizică totală și pentru că mesajul lui nu a fost unul care să ne confirme acest lucru, a fost evident că nu l-am putut folosi.”, se precizează în comunicatul emis de FRF.

Gigi Becali a fost sunat de Iordănescu şi a revenit la sentimente mai bune 

"Am avut ulterior o discuție cu Edi. M-a sunat băiatul să îmi explice situația. Gata, subiectul e închis, iar eu îl sfătuiesc pe Olaru să lupte în continuare pentru echipa națională. Nu mai are rost să dezgropăm morții.

Că a fost sau că nu a fost accidentat, subiectul e închis. Edi a încercat să îmi explice clar unele lucruri, a spus că e posibil ca în unele cazuri și el să mai greșească, doar e om, dar în cazul lui Olaru lucrurile au fost clare. 

Edi mi-a demonstrat prin tonul lui și prin argumentele lui că nu are nimic cu mine personal și cu FCSB. Eu i-am spus că putea să discute cu mine încă de când m-am luat de el cu Florinel Coman (n.r. – Coman a fost rezervă neutilizată cu Belarus) și nu mai ajungeam aici.

Deci, mesajul meu pentru Olaru e să uite cele declarate de mine în această dimineață și să lupte în continuare pentru echipa națională. M-am aprins și eu prea tare, mă știți pe mine, dar e bine că am reglat lucrurile cu Edi, iar băiatul nu are nimic personal cu mine și cu FCSB. Nu mai insistați să vă spun dacă eu cred a fost sau nu a fost accidentat. Este ca Edi și subiectul e închis", a declarat Becali. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel