Cazul Caracal. Noi probe ADN la INML. Val Vâlcu: Să privim adevărul în față

Casa lui Dincă
Casa lui Dincă

Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că în ultima perioadă conspirațiile agită publicul în ceea ce privește cazul de la Caracal, iar adevărul ar trebui să iasă la iveală. Mai mult, procurorii ar trebui să acționeze mai mult pentru a finaliza ancheta. 

Institutul Național de Medicină Legală a anunțat zilele trecute că va relua testele ADN în cazul celor două fete ucise de Gheorghe Dincă la Caracal. În direct la România TV, jurnalistul Val Vâlcu a vorbit despre modul în care se fac aceste teste, dar și despre proba ADN pe care anchetatorii au făcut-o deja în cazul Alexandrei Măceșanu.

”Eu cred că se face o singură probă o dată. Chiar dacă le face plângere penală Cumpănașu, chiar dacă Ministerul Sănătății, DIICOT, forțele ONU, se reped peste INML, mai mult de o probă o dată acel aparat nu poate scoate. În urma carbonizării, ADN-ul se distruge. Indiferent ce conspirații vedem. Sunt câteva molecule care sunt carbonizate. (...)

În cazul nostru, unde avem un dezaxat care nu numai că și-a recunoscut crimele, dar sunt și o serie de alte indicii, faptul că există în resturile de cenușă dinți care au aparținut Alexandrei ne face să tragem concluzia că s-au petrecut lucrurile cum ne spune că a ucis-o și a incinerat-o. Hai să privim adevărul în față, admițând că ar fi fost rețele criminale. E greu de crezut că o lasă în viață. (...) Mai mult de atât ar trebui să facă și procurorii. O probă se poate să nu fie testabilă. Intrăm în niște conspirații care agită publicul”, a precizat jurnalistul Val Vâlcu în direct la România TV. 

Ministerul Sănătății a întocmit un raport, ce a fost făcut public ulterior, prin care susține că INML și-a îndeplinit atribuțiile, iar cercetările pentru stabilirea probelor ADN s-au efectuat conform procedurilor. 

VEZI ȘI: Corpul de control al Ministerului Sănătăţii îl contrazice pe Alexandru Cumpănaşu: INML a respectat procedurile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel