EXCLUSIV  Cazul Adrian Găzdaru. PMB spune de ce nu l-a repus în funcţie pe managerul Teatrului Excelsior

Facebook Adrian Găzdaru
Facebook Adrian Găzdaru

Primăria Municipiului Bucureşti a răspuns solicitării DC NEWS cu privire la repunerea în funcţie a lui Adrian Găzdaru, manager al Teatrului Excelsior, demis în urma evaluărilor. 

Concret, Adrian Găzdaru a atacat în instanţă decizia de demitere pe baza evaluării şi a avut câştig de cauză. Cazul a adus aminte de cel al Dorinei Lazăr, fostă directoare a teatrului Odeon, despre care Nicuşor Dan spunea că a fost demisă abuziv şi că, în urma deciziei instanţei, va fi repusă în funcţie. 

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat, însă, şi cu Adrian Găzdaru. 

"Știre trecută sub tăcere: Pe 10 ianuarie 2023, unul dintre managerii bucureșteni de teatru, demiși abuziv în urma evaluărilor ilegale, care-și caută dreptatea în justiție, a câștigat, într-o primă etapă! Tribunalul București Secția a II-a Contencios Administrativ și Fiscal "dispune suspendarea executării actului adminstrativ reprezentat de Dispoziția nr. 856/26.04.2022" (aceea prin care managerul Teatrului Excelsior a fost demis, ca urmare a notei obținute la evaluarea de final de mandat).

PMB tace!

Dl primar general tace!

Dna Fedorca, directoarea executivă a culturii PMB-iste, tace! Normal, caută propria soluție de a NU pune în aplicare hotărârea judecătorească! Greu de presupus că vor (și) reuși, fără a încălca, din nou, legea! Dreptatea iese la iveală! Felicitări, Adrian Găzdaru! Felicitări justiției! Felicitări Casei de avocatură Winzer și Asociații!", a scris pe Facebook Marinela Ţepuş, fost director al teatrului Nottara. CITEŞTE AICI MAI MULTE

PMB, răspuns în exclusivitate pentru DC NEWS 

Am întrebat Primăria Generală a Municipiului Bucureşti de ce nu îl repune în funcţie pe Adrian Găzdaru, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul Dorinei Lazăr. Iată răspunsul. 

"Prin Dispoziția PG nr. 256/30.03.2021 se ia act de hotărârea judecătorească nr. 1873/2121 a Tribunalului București prin care doamna Teodora Lazăr (Dorina Lazăr) va relua funcția de manager al Teatrului Odeon pentru o perioadă de 2 ani și 5 luni, cu actualizarea corespunzătoare a cuantumului remunerației lunare, conform legii.

În cazul doamnei Dorina Lazăr, decizia renunțării la contractul de management a venit în timpul derulării acestuia, prin decizia instanței dispunându-se reluarea acestuia conform duratei menționate, spre deosebire de cazul domnului Adrian Găzdaru în care contractul pentru asigurarea managementului la Teatrul EXCELSIOR a expirat la data de 31.12.2021.

Direcția Cultură, Învățământ, Turism face precizarea că până la data prezentei nu a primit o sentință civilă în sensul celor la care face referire petentul și nu are atribuții cu privire la modul de aplicarea a sentințelor judecătorești", se arată în răspunsul PMB.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel