CAUZĂ-EFECT. A dispărut taxa de mediu, s-au golit târgurile de mașini

Eliminarea timbrului de mediu a dus la un număr record de autoturisme second-hand înmatriculate.

Pe data de 1 februarie a fost abrogată Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule. Imediat după această dată șoferii au dat năvală la DRPCIV să își înmatriculeze autoturismele.

Fie că este vorba de mașini de import, fie de cele de pe piața internă, cei mai mulți dintre ei au ales o mașină second-hand, arată datele Direcției de Înmatriculări. S-a înregistrat astfel un număr record de autoturisme second-hand, de trei ori mai mare decât numărul autovehiculelor înmatriculate în aceeași lună a anului anterior.

68.731 de mașini second-hand au fost înmatriculate în luna trecută a acestui an, fată de 22.857 câte au fost în a doua lună a anului anterior.

Doar 11.979 vehicule noi au fost înmatriculate, în a doua lună a acestui an, ceea ce reprezintă cu 47,93% mai mult față de luna februarie a anului 2016.

Marca franceză Dacia deține primul loc al acestui clasament, cu 2085 de mașini vândute, cu aproape jumatate mai mult față de aceeași lună a anului trecut. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel