Catedrala Neamului. Programul până pe 1 Decembrie, 2018

Credincioșii, încă mai pot intra în altarul Catedralei Neamului. Foto: basilica.ro
Credincioșii, încă mai pot intra în altarul Catedralei Neamului. Foto: basilica.ro

În zilele care urmează Sfințirii Catedralei Naționale (26-29 noiembrie 2018), în Catedrala Națională se va săvârși Sfânta Liturghie, între orele 9.00 – 11.00. 

După Sfânta Liturghie, credincioșii vor avea posibilitatea de a trece prin Sfântul Altar, inclusiv în timpul nopții, până în ziua de joi, 29 noiembrie 2018, ora 15.00, când este necesar să se întrerupă închinarea credincioșilor din motive tehnice și organizatorice pentru pregătirea Sfintei Liturghii din ziua următoare, 30 noiembrie – Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României.

Slujba de Priveghere în cinstea Sf. Ap. Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, va fi săvârșită în seara zilei de joi, 29 noiembrie 2018, în Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, începând cu ora 18.00.

În ziua de vineri, 30 noiembrie 2018, cu prilejul sărbătorii Sf. Ap. Andrei, cel de-al doilea hram al Catedralei Naționale, începând cu ora 9.30, în Catedrala Naţională, va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și a toată Palestina, și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi, preoți și diaconi.

În ziua de sâmbătă, 1 decembrie 2018, cu prilejul Zilei Naționale a României, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de delegația Patriarhiei Ierusalimului și de ierarhi membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, va participa la ceremoniile naționale de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale și Anului Centenar.

Tot în ziua de 1 decembrie 2018, după săvârșirea Sfintei Liturghii, în toate bisericile din Patriarhia Română se va oficia slujba de Tedeum la Ziua Națională a României, prin care se vor înălța rugăciuni de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra poporului român unit de 100 de ani într-o singură țară românească și creștină. De asemenea, la ora 10.00, clopotele tuturor lăcașurilor de cult ortodoxe vor fi trase timp de trei minute.

La Catedrala Națională, slujba de Tedeum va fi oficiată începând cu ora 10.00. După ora 12.00, accesul credincioșilor în Catedrală nu va mai fi permis, deoarece vor continua lucrările la acest important obiectiv național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel