Catastrofă pentru victimele incendiului Colectiv. Urmează ce este mai rău

Drama victimelor incendiului de la Club Colectiv este departe de final.

VEZI ȘI: Drama pentru supraviețuitorii de la Colectiv acum începe. Vor avea un șoc uriaș

Se pune problema transportului în străinătate a pacienților. Sunt echipe de medici, din Belgia Franța, Israel și Olanda, care îi consultă. Când se petrece un dezastru național, capacitatea unei țări - oricare ar fi ea - este depășită, iar atunci doctorii din străinătate își oferă sprijinul. Specialiștii din Israel au văzut pacienți, s-au oferit să îi ajute pe unii dintre ei, iar medicii din România și-au arătat deschiderea pentru ca răniții să poată fi transportați în afara țării. Rămâne de văzut dacă rudele victimelor își asumă riscul transportului. 

Profesoul Ioan Lascăr a explicat pentru DC News că în cazul arsurilor externe combinate cu arsurile căilor aeriene, riscul de deces este între 40 și 80%, chiar dacă sunt victime care au arsuri care nu le pun viața în pericol. În mod normal, acele arsuri ar fi putut fi tratate fără probleme în ambulator. Din cauza faptului că pacienții au arsuri pe căile aeriene și din cauza intoxicației, ei sunt în stare foarte gravă și se zbat între viață și moarte. Așadar, nu arsurile de pe piele le pun viața în pericol. La acest moment, toți răniții au fost operații. 

După cum a spus profesorul Cristian Curcă de la IML, acești oameni au fost gazați. Doar în Primul Război Mondial s-a mai văzut așa ceva când se foloseau gaze de luptă. În prima zi, intoxicația a fost cu monoxid de carbon, iar din a patra-a cincea zi își face efectul intoxicația cu oxid de azot mergând până la a șaptea zi de la accident. Astfel, victima riscă complicații pulmonare grave începând din ziua a cincea de la accident, iar acestea trebuie tratate la terapie intensivă. Din acest motiv, s-a făcut progonoza că numărul morților de la Club Colectiv se va dubla.

Abia acum începe lupta critică pentru păstrarea răniților în viață și este în special o luptă pe terapie intensivă.

VEZI ȘI: Incendiu Colectiv:Dezastru național. Medicii spun că e abia începutul. Numărul morților se va dubla

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel