Incendiu Colectiv:Dezastru național. Medicii spun că e abia începutul. Numărul morților se va dubla

Raed Arafat a confirmat cel mai negru scenariu. După ședința de guvern în care s-au discutat măsurile ce trebuie luate pentru răniții de la Club Colectiv, Arafat a făcut declarații cutremurătoare. Potrivit medicului, numărul victimelor s-ar putea dubla în zilele următoare.

Vezi știrea: Raed Arafat anunță că numărul morților de la Club Colectiv s-ar putea dubla

Iată știrea inițială, publicată sâmbătă în DCNews:

Incendiu Colectiv: Dezastru național. Medicii spun că e abia începutul. Numărul morților se va dubla

Medicii se tem că în ciuda eforturilor uriașe care se fac, numărul victimelor s-ar putea dubla, în incendiul de la Club Colectiv. Situația pacienților aflați în stare critică se poate agrava dintr-un moment în altul. Tragedia din ajunul Halloween-ului se încadrează, prin numărul vicitmelor și gravitatea rănilor suferite de zeci de supraviețuitori la categoria ”dezastrelor”, conforma clasificării Societății Europene de Medicină a Dezastrelor.

Supraviețuitorii se confruntă în următoarele ore cu șocul produs de o intoxicație severă, consecutivă arsurilor extinse și inhalării de produși de ardere toxici. Intoxicația cu monoxid de carbon a fost constatată în majoritatea cazurilor de răniți aduși din Club Colectiv. 

Cele mai periculoase sunt însă arsurile de căi respiratorii. Gravitatea acestora nu poate fi evaluată decât în timp, ne-a declarat prof. dr. Ioan Lascăr, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică și Reparatorie de la Spitalul de Urgență Floreasca.

La venire vorbea ”aproape normal”. Peste 3 ore, dacă nu era intubat, murea prin sufocare

”Oamenii surprinși de incendiu au inhalat gaze fierbinți, care le-au ars căile aeriene până la alveolele pulmonare. Dacă nu am fi practicat intubarea, cel puțin într-un caz, care a venit conștient, într-o stare aparent bună... la câteva ore de la internare s-a declanșat edemul glotic. S-ar fi sufocat, din senin, la câteva ore de la inhalarea aerului fierbinte. Cei mai mulți dintre răniți s-au panicat, au tras aer cu putere în piept, deși nu prea era oxigen, din cauza incendiului, și astfel s-au produs arsurile de care vorbea. Oamenii ar trebui să știe cum să acționeaze în cazul unui astfel de incident. Pe de altă parte, evoluția rapidă în derularea evenimentelor și ferocitatea incendiului au anulat posibilitățile de reacție umană controlată. Amploarea accidentului este atât de mare încât cred că ar trebui să fie încadrat la sintagma dezastru. După toate criteriile societății europene de profil, ceea ce s-a produs la clubul respectiv este un dezastru național”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel