Cătălin Harnagea, fost șef SIE: Irakul a avertizat Parisul în 2014

Fostul șef al SIE Cătălin Harnagea a subliniat că Irakul a avertizat Parisul din 2014 că sunt celule teroriste adormite, care urmează să se reactiveze.

Cătălin Harnagea, fost şef al SIE, a explicat, în emisiunea "Subiectiv", realizată de Răzvan Dumitrescu, la Antena 3, că "exista informaţie din noiembrie anul trecut, ministrul adjunct al Irakului a avertizat că în Paris există celule teroriste în adormire, cu circa 200 de membri, care în următoarea perioadă probabil că vor acţiona. Dar ceea ce s-a întâmplat, din păcate, la Paris, este noua faţă a terorismului, este noul model de terorist, care nu are ierarhii, lideri, un model care acţionează prin terorişti locali, nu sunt legaţi prin niciun canal, de organizaţiile mari, ei sunt îndoctrinaţi local, pregătiţi local, cum a fost unul dintre cei doi fraţi. Cel puţin pe partea de armament a fost pregătit de un specialist de război."

"Dacă până acum o organizaţie mare ar fi fost infiltrată, în cazul acesta este foarte complicat. În Franţa, în zona Parisului, locuiesc milioane de musulmani. Nu ştii cine poate acţiona. Gândiţi-vă, ca şi teorie, până acum, în cazul atacurilor teroriste, existau aceste exemple, dar nimeni nu a crezut că aceste activităţi aproape personale pot face multe victime. Aduceţi-vă aminte de atentatul de la Boston, de acţiunea din Parlamentul canadian", a explicat Cătălin Harnagea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel