Cât de aproape este Iranul de un accident nuclear în urma cutremurelor

3.si
3.si

Puterea de producere a energiei nucleare în reactoarele din Bushehr a fost afectată de cutremurele care au zguduit Iranul în lunile aprilie și mai. Au fost raportate fisuri de câțiva metri lungime în cel puțin o secțiune de beton a instalației.  

Siguranța centralei nucleare a fost adusă în discuție după cutremurul de 7,7 grade pe scara Richter, urmat de un cutremur de 6,2 grade în luna mai și de un altul de 5,6 grade. Cutremurele intense pot dezactiva sistemele de răcire, care previn supraîncălzirea și un posibil accident nuclear, scrie rt.com.

Centrala nucleară, lucru în condiții normale

Chiar dacă oficialii de la Teheran nu au negat sau confirmat  fisurile de la centrala nucleară din Bushehr alegând varianta "Nu știu nimic despre Bushehr", după trepidații, Iranul a declarat că centrala este construită în așa fel încât să reziste unor cutremure de până la 8 grade. Această variantă este susținută și de un oficial de la Atomstroyexport, compania rusă care a construit instalația. El a spus că "în niciun fel cutremurul nu a afectat situația normală de funcționare a reactorului, personalul continuă să lucreze în regim normal și nivelurile de radiații sunt, pe deplin, în normă".

Agenția Internațională pentru Energie Atomică a ONU  a spus că, după cutremure, Iranul a raportat că reactoarele nu au fost afectate. Directorul Agenției, Yukiya Amano, a declarat că epicentrul cutremurelor au fost departe de reactorul Bushehr, care a fost construit în așa fel încât să reziste unor cutremure de o asemenea magnitudine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel