Cât câștigă, zilnic, doi părinți din Vaslui care adună PET-uri și le duc la reciclat

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol cât câștigă, zilnic, doi părinți din Vaslui care adună PET-uri și le duc la reciclat.

Se pare că tot mai mulți români adună PET-uri și le duc la magazinele care au aparate de colectare de când a fost introdus Sistemul Garanție-Returnare. Astfel, acum românii care își cumpăra băuturi achită magazinului o garanție de 0,50 lei pentru fiecare ambalaj primar nereutilizabil din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv.

Atunci când ambalajele sunt returnate primesc garanția înapoi, adică acei 0,50 lei pentru fiecare sticlă. Sunt acceptate ambalajele goale, neturtite și cu eticheta intactă. Important de menționat este că sunt acceptate doar PET-urile care au logo-ul SGR.

VEZI ȘI: Cât câștigă, zilnic, un bărbat din Iași care adună PET-uri din oraș. "La final de zi, poți face multe cu banii strânși"

Câți bani câștigă doi părinți din Vaslui care adună PET-uri și le duc la reciclat

Totuși, în timp ce românii au început să strângă aceste sticle acasă după ce le cumpără pentru a le returna și a-și întoarce banii înapoi, alții au început să adune PET-uri din oraș, reușind astfel să strângă bani frumoși. Este și cazul a doi părinți din Vaslui care au fost surprinşi într-o zi cu peste 100 de sticle de plastic reciclabile pe care le-au adus la un aparat de colectare. Aveau atât de multe încât le-au pus într-un cearșaf dublu, pentru a nu face mai multe drumuri, scrie vremeanouă.ro.

Așa se face că reciclarea sticlelor a devenit pricipala lor sursă de venit. Cei doi, părinții a cinci copii, câștigă în zilele bune și 100 de lei pe zi din ambalajele colectate pentru reciclat. Această soluție de a face bani pare a fi una destul de bună, mai ales că supermarketurile se întrec în oferte pentru sticlele reciclate. Recent, unul dintre ele a anunțat că oferă un leu, în loc de 50 de bani, pentru fiecare sticlă reciclată.

VEZI ȘI: Ofertă la un supermarket din România: Un leu - în loc de 50 de bani - pentru fiecare sticlă reciclată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel