Cât câștigă un director de bancă. Salariul șefului Bank Of America a fost făcut public

Directorul general al Bank Of America, Brian Moynihan, a câștigat 26,5 milioane de dolari în 2019 sub formă de salariu și bonusuri de performanță, potrivit unui document publicat vineri, citat de Reuters.

Banca, a doua cea mai mare instituție de credit după active din SUA, a decis astfel să-i păstreze compensația șefului băncii la același nivel din 2019, o decizie considerată ca fiind cel mai recent semn de reținere din partea board-urilor marilor bănci americane după un an de creștere puternică a veniturilor bancare.

Potrivit sursei citate, boardul Morgan Stanley a luat rarisima decizie de a-i tăia plata anuală a directorului general James Gorman cu 7% până la 27 milioane de dolari în 2019, mișcare promovată ca parte dintr-un efort de reducere a unor costuri. Totodată, boardul JP Morgan Chase i-a dat directorului general Jamie Dimon o majorare de "doar" jumătate de milion de dolari.

În 2018, Moynihan a primit o creștere de 15% a indemnizației anuale după ce Bank of America a marcat un profit record de 28,1 miliarde de dolari. Pentru întreg 2019, Moynihan a primit un salariu de bază de 1,5 milioane de dolari și alte 25 milioane de dolari ca stimulente sub formă de acțiuni în cadrul unui stock option plan, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel